Την Κυριακή, 23 Ιουνίου, το αντίο στον Κωνσταντίνο Λιγνό στον Άγιο Γεώργιο Σπόων

Την Κυριακή, 23 Ιουνίου, το αντίο στον Κωνσταντίνο Λιγνό στον Άγιο Γεώργιο Σπόων

Ολάκερη η Κάρπαθος συγκλονίστηκε από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Λιγνού του οποίου η κηδεία θα γίνει στον Άγιο Γεώργιο Σπόων την Κυριακή 23 Ιουνίου. Τα παιδιά του, με μια τρυφερή και γεμάτη πόνο ανάρτηση, περιγράφουν τις τελευταίες στιγμές του πατέρα-πρότυπο. Στέκονται στην σύζυγο και μητέρα τους που ήταν στο πλάι του βράχος στις δύσκολες κρίσιμες στιγμές.

“Οι μήνες αυτοί που πέρασαν, για εμάς δεν ήταν δύσκολοι, ήταν το εισιτήριο προς τον παράδεισο,

Προσευχηθήκαμε, κλάψαμε πικρά και ανείπωτα, πονέσαμε βαθιά, δεν έμειναν δάκρυα μπαμπά….
Μέτρησα κάθε πιθαμή του νοσοκομείου, που νοσηλευόσουν μήπως και σταματήσω τον χρόνο, ζητούσα διορία, αλλά ο θεός αναζητούσε Αγγέλους κι έτσι σε πήρε κοντά του ….
Λιγοστά τα λόγια μου, ίσως είμαι η πιο ακατάλληλη να μιλάω αυτήν την ώρα, βρίσκω όμως κουράγιο μέσα από την δίκη σου διδαχή, μέσα από τα δικά σου γαλάζια μάτια, εκείνα που θα βλέπουμε στους απέραντους ουρανούς και στις απέραντες θάλασσες,
Σε αυτήν την δύσκολη στιγμή ευχαριστούμε πάνω όλα και όλους την μητέρα μας, που στάθηκε ηρωίδα νύχτα μέρα, την Αννουλα σου, που σου κράταγε σφιχτά το χέρι μέχρι και το τελευταίο λεπτό, τα αδέλφια μου, που κάναμε ο ένας παρηγοριά στον άλλο και γίναμε δύναμη για εσένα μπαμπά, τοις οικογένειες μας, εκατερωθεν των πλευρών της μητέρας μας και του πατέρα μας, τους γιατρούς σου, που έπραξαν ό,τι το καλύτερο, που πάλεψαν για την ποιότητα ζωής που πάντα είχες, όλους τους συγγενείς και φίλους μας, που δεν έπαψαν στιγμή να μας εμψυχώνουν….
Την Κυριακή, θα συμπροσευχηθουμε όλοι μαζί για τον μπαμπά μας, για να βρίσκεται στο πλευρό μας φωτεινός Άγγελος όπως ήταν πάντα…

Με απέραντη αγάπη και στοργή ….”