ΚΚΕ: Προβλήματα στέγασης και λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρπάθου

ΚΚΕ: Προβλήματα στέγασης και λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρπάθου

Προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Θέμα: Προβλήματα στέγασης και λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρπάθου

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρπάθου στεγάζεται σε ένα ακατάλληλο κτίριο που παραχωρήθηκε το μισό μετά από “δωρεά” ιδιώτη και στο υπόλοιπο κτίριο στεγάζεται εταιρεία ανακύκλωσης

Το κτίριο παρουσιάζει αρκετά προβλήματα για τη διαβίωση των πυροσβεστών και τη στέγαση του Κλιμακίου, όπως για παράδειγμα υπάρχει πλήρη υποβάθμιση των κανόνων υγιεινής και σοβαρή έλλειψη μέτρων καθαριότητας, με ότι σημαίνει αυτό για την υγεία του προσωπικού, αφού στους χώρους του Π.Κ. εντοπίζονται μέχρι και κατσαρίδες και τρωκτικά.

Επίσης στον κοινό αύλειο χώρο, με την εταιρεία ανακύκλωσης, γίνεται συσσώρευση άχρηστων και επικίνδυνων υλικών με ευθύνη της συγκεκριμένης επιχείρησης, τα οποία αποτελούν κίνδυνο ατυχήματος τόσο για τον μηχανολογικό εξοπλισμό όσο και για το πυροσβεστικό προσωπικό.

Ακόμα στο Π.Κ., μεταφέρεται ρεύμα από την όμορη ιδιοκτησία, όπου λειτουργεί η επιχείρηση ανακύκλωσης, με καλώδιο που είναι εκτεθειμένο έξω από την κεντρική πόρτα με ότι πιθανούς κινδύνους εγκυμονεί αυτή η επισφαλής μεταφορά ρεύματος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

– Να αντιμετωπισθούν τα παραπάνω προβλήματα και να στεγαστεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρπάθου σε σύγχρονο και ασφαλές κτίριο, που θα καλύπτει τις ανάγκες των πυροσβεστών και της υπηρεσίας με δαπάνη από τον Κρατικό Προϋπολογισμό,

– Την αναβάθμιση του Κλιμακίου σε Πυροσβεστικό Σταθμό Δ΄ Τάξης.

 

Οι Βουλευτές

Παφίλης Θανάσης

Κομνηνάκα Μαρία

Παπαναστάσης Νίκος

6.2.2024

Καρπαθιακά Νέα