ΣΠΟΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ - Αναστατωμένοι και φοβισμένοι οι κάτοικοι! Έξι διαρρήξεις σε μια βδομάδα

ΣΠΟΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ - Αναστατωμένοι και φοβισμένοι οι κάτοικοι! Έξι διαρρήξεις σε μια βδομάδα

Αναστατωμένο είναι τις τελευταίες ημέρες το χωριό Σπόα Καρπάθου αφού μετρά έξι διαρρήξεις σε μια βδομάδα. Στο χωριό, που μετρά περίπου 200 σπίτια, χειμώνα καιρό ζουν 80 ηλικιωμένοι κάτοικοι και όπως λένε στα Καρπαθιακά Νέα, με τη δύση του ήλιου κλειδώνονται στα σπίτια, φοβούνται  να ξεμυτίσουν και δεν πάνε ούτε στα καφενεία.

Η ιστορία με τις διαρρήξεις στο χωριό δεν είναι καινούρια, εδώ και μήνες κλέφτες διάλεξαν να χτυπήσουν το Σπόα. Μάλιστα οι τελευταίες κλοπές έγιναν σε γειτονικά σπίτια μέσα στο χωριό, ωστόσο οι κλέφτες άφησαν ένα σπίτι που είχαν ανοίξει πριν λίγους μήνες. Συνολικά 16 σπίτια, υπολογίζουν ότι έχουν ανοιχτεί μέσα σε έναν χρόνο.

Κάτοικος μας είπε ότι ψάχνουν κολαϊνες, χρυσά και κοσμήματα. Δεν βρίσκουν όμως σε όλα, έτσι λεηλατούν κι αρπάζουν ότι έχει αξία από τα κλειστά σπίτια των Σπόων.

«Τι θα απογίνουμε; Εδώ στο χωριό αυτή την εποχή ζουν γεροντάκια, τι να κάνουν να πιάσουν δίκαννα; Πως να παλέψουν με αυτή τη σπείρα που έχει βάλει στο μάτι το χωριό μας» Μας λένε φοβισμένοι αλλά και αγανακτισμένοι κάτοικοι που θέλουν και απαιτούν πιο δυνατή την παρουσία της Αστυνομίας στο μικρότερο χωριό της Καρπάθου.

 

7.2.2023

Καρπαθιακά Νέα