Φωτεινή Θεοδότου: "Γιατί η αίθουσα στο Κονάκι δεν αξιοποιείται σωστά;"

Φωτεινή Θεοδότου: "Γιατί η αίθουσα στο Κονάκι δεν αξιοποιείται σωστά;"

Θα ήθελα να μιλήσω για ένα θέμα που προέκυψε και συνάμα με απογοήτευσε. Συγκεκριμένα είναι για έναν καθηγητή που είχε όλη την καλή διάθεση και θέληση να ανοίγει τις πόρτες στην αίθουσα στο Κονάνι και να παρουσιάζει μια ταινία ,μιά φορά την εβδομάδα για τα παιδιά μας, χωρίς να μπαίνει τίποτα στην τσέπη του ανθρώπου και να αφιερώνει προσωπικό χρόνο με όλη του την καρδιά για τους έφηβους.

Το θέμα είναι ότι του διέκοψαν την πραγματοποίηση αυτής του της κίνησης για τον λόγο ότι πρέπει να πληρώνει ένα μεγάλο ποσό για τον εξοπλισμό και τον τεχνικό. Ο άνθρωπος ξανά προσφέρθηκε οικιοθελώς να αναλάβει αυτός την δουλειά αυτή με προϋπόθεση να του δείξουν πως λειτουργεί.

Η απάντηση τους ήταν και πάλι αρνητική.

Εδώ στο νησί της Καρπάθου δεν υπάρχει τίποτα απολύτως για την ψυχαγωγία, την απασχόληση και τον δημιουργικό χρόνο των παιδιών μας κι’ αν υπάρχει κάτι προσδιορίζεται πάντα με τον συμφέρον των χρημάτων. Εφόσον δημιουργήθηκε μια αίθουσα προκειμένου να ψυχαγωγήσει τα παιδιά μας γιατί δεν αξιοποιείται σωστά;

Ένας Δήμος πρέπει να συνεργάζεται και με την εκπαίδευση τα σχολεία μας και το μόνο κίνητρο να είναι η αγάπη για το σινεμά.

Εγώ οφείλω σαν κάτοικος αυτού του νησιού να αναφέρω αυτό τον προβληματισμό του θέματος ώστε να προβληματιστείτε και εσείς ως γονείς και κάτοικοι του νησιού μας.

Ως θεατές των θεμάτων που προκύπτουν και μας ενοχλούν γιατί δεν μιλάμε και απλά τα προσπερνάμε;

13.3.2023

Καρπαθιακά Νέα