Μάνος Κόνσολας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί και συκοφαντεί τη χώρα για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου»

Μάνος Κόνσολας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί και συκοφαντεί τη χώρα για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου»

Στο τοξικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και με αφορμή το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, αναφέρθηκε ο Μάνος Κόνσολας σε σειρά συνεντεύξεων και δημόσιων παρεμβάσεών του. 

«Ποιον ακριβώς κατηγορεί ο κ. Τσίπρας; 

Την υπηρεσιακή κυβέρνηση ή την πατρίδα του; 

Έχει στοχοποιήσει το Λιμενικό Σώμα με άδικο και ατεκμηρίωτο τρόπο. Εγώ επειδή προέρχομαι από τα νησιά γνωρίζω όπως γνωρίζουν και πολλοί άλλοι ότι το Λιμενικό Σώμα έχει διασώσει χιλιάδες πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες στο Αιγαίο. 

Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην συγκλονίστηκε από αυτή την ανθρώπινη τραγωδία. 

Το μεταναστευτικό, όπως και τα ζητήματα της δημόσιας υγείας, της άμυνας αλλά και τα εθνικά μας θέματα, απαιτούν συναίνεση, εθνική συνεννόηση.  

Δυστυχώς, όμως, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, μια ανθρώπινη τραγωδία μετατρέπεται σε πεδίο εκμετάλλευσης και άσκησης για την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων», τόνισε ο κ. Κόνσολας. 

 

Επεσήμανε ότι πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό για να χτυπήσει το Λιμενικό Σώμα ή τη Νέα Δημοκρατία, υπάρχει και η Τουρκία που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό για να ασκήσει πίεση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. 

Θυμόμαστε μήπως τι έχει γίνει στον Έβρο στις αρχές του 2020; Έπρεπε να έχουμε ανοιχτά σύνορα όπως λένε κάποιοι; Έχουμε σκεφτεί τι θα γινόταν μετά; 

Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων αποδοκιμάστηκε, ηττήθηκε. Αποφάσισαν για αυτό οι Έλληνες πολίτες. 

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε στο πρόσφατο παρελθόν και στην κατάσταση που επικρατούσε με το μεταναστευτικό, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προτάσσει την ανθρωπιστική πλευρά. Το ερώτημα είναι αν θεωρείται ανθρωπιστική αντιμετώπιση να υπάρχουν δομές όπως η Μόρια, που υπήρχε επί ΣΥΡΙΖΑ, ή να διαβιούν άνθρωποι στις λάσπες της Ειδομένης ή να στοιβάζονται χιλιάδες άνθρωποι στα νησιά. 

Γιατί όλα αυτά συνέβησαν και συνέβησαν από αυτούς που σήμερα μας κουνάνε το δάχτυλο. Τι είδους αλληλεγγύη είναι αυτή που δημιούργησε προβλήματα και ασφυκτικές καταστάσεις στα νησιά, hot spot με χιλιάδες εγκλωβισμένους, ΜΚΟ που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο και θησαυρίζουν ανεξέλεγκτα από το μεταναστευτικό;». 

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρθηκε σε μια ευρωπαϊκή απάντηση στο μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι: 

«Το μεταναστευτικό Ευρωπαϊκό πρόβλημα και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή επιχείρησε και επιχειρεί να υπάρχει μία ενιαία ευρωπαϊκή στάση και απάντηση. 

Η Ευρωπαϊκή απάντηση πρέπει να προβλέπει: 

– Ενιαίους κανόνες για το άσυλο, αναλογική κατανομή προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. 

– Ενιαίους κανόνες για την επιστροφή παράτυπων μεταναστών στις χώρες τους και κυρώσεις στις χώρες εκείνες που δεν συνεργάζονται. 

– Δυνατότητα υποβολής αίτησης ασύλου σε τρίτες χώρες όπως η Τουρκία για να μην θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους οι άνθρωποι και να μην αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους δουλεμπόρους. 

– Ουσιαστική οικονομική βοήθεια στις χώρες προέλευσης των μεταναστών για να βελτιωθούν οι συνθήκες της ζωής τους εκεί.   

– Διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου για την έρευνα και διάσωση στη θάλασσα».       

Δελτίο Τύπου              

19.6.2023

Καρπαθιακά Νέα