karpathiakanea.gr

Πωλείται το ιστορικό εστιατόριο «Bun’s» του Αρκασιώτη Βασίλη Κωνσταντινίδη

Πωλείται το ιστορικό εστιατόριο «Bun’s» του Αρκασιώτη Βασίλη Κωνσταντινίδη

Μπορεί  εκείνοι που ζουν στην Ελλάδα να μη γνωρίζουν λεπτομέρειες για τον Βασίλη Κωνσταντινίδη όμως είναι σίγουρο ότι όσοι αγαπούν το καλό φαγητό και τις ιδιαίτερες γεύσεις γνωρίζουν τον αδελφό του, τον Στέλιο Κωνσταντινίδη και το εστιατόριο του, τον διάσημο Κριθαμο! Λοιπόν το αφιέρωμα του Εθνικού Κήρυκα έχει να κάνει με ένα από τα γνωστότερα εστιατόρια του Οχάιο, ιδιοκτησίας του Βασίλη Κωνσταντινίδη με καταγωγή από την Αρκάσα Καρπάθου.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το «Bun’s» δεν είναι απλά μια ακόμη επιχείρηση εστίασης, αλλά ένας χώρος συνυφασμένος με την περιοχή του Ντελαγουέαρ. Κατά πολλούς, η ίδια η ζωντανή της Ιστορία. Ιδρύθηκε το μακρινό 1864, από τον Τζορτζ Φρέντερικ Χόφμαν (George Frederick Hoffman), ο οποίος το λειτούργησε αρχικά ως ζαχαροπλαστείο, από τα προϊόντα του οποίου έλαβε και το όνομά του (Bun’s). Ο Κωνσταντινίδης το αγόρασε το 1998.

«Σε αυτό το μαγαζί πετύχαμε τους σκοπούς της ζωής μας και εργαστήκαμε σκληρά. Όλος ο κόσμος ξέρει πόσο δύσκολη είναι αυτή η εργασία στα εστιατόρια. Κάναμε φιλίες, είχαμε τη συμπαράσταση του χωριού και της Δημοτικής Αρχής. Τους γνωρίζουμε όλους. Ολα όμως έχουν ένα τέλος», δηλώνει στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») ο Κωνσταντινίδης.

Ο Ελληνοαμερικανός εστιάτορας γεννήθηκε στη Ρόδο και μετανάστευσε στις ΗΠΑ σε ηλικία 17 ετών. Είναι ιδιαίτερα δραστήριος στις τάξεις της Ομογένειας, ενώ είναι πρωτοψάλτης στον οικείο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Την περίοδο που εξαγόρασε το «Bun’s», το εστιατόριο έδειχνε ξεπερασμένο. Ο ίδιος αποφάσισε να κάνει ορισμένες βελτιώσεις και, εν τέλει, πολλαπλασίασε τον τζίρο, σε σχέση με την προηγούμενη ιδιοκτησία, ενώ, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε το 2002, αποφάσισε να το ανακαινίσει, διατηρώντας τα κλασικά χαρακτηριστικά του.

«Ηταν ένα παλιό αμερικανικό εστιατόριο. Οταν το αγόρασα από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Αποφάσισα να μην αλλάξω πολύ το μενού. Απλώς πρόσθεσα 1-2 ελληνικά πιάτα, αλλά έως εκεί. Πίστευα όμως σε αυτό που έκανα, ήμουν γνώστης του χώρου της εστίασης και των εστιατορίων. Τον πρώτο χρόνο, κάναμε τρεις φορές περισσότερα σε σχέση με την παλιά ιδιοκτησία», προσθέτει ο ομογενής επιχειρηματίας.

Στέκι πολιτικών και δημοσιογράφων

Ο χώρος του ιστορικού «Bun’s» δεν αποτελεί μόνο μια καθημερινή επιλογή για τους κατοίκους του Ντελαγουέαρ, αλλά και πόλο έλξης για επισκέπτες, οι οποίοι, σε συνδυασμό με τον περιβάλλοντα χώρο, νοιώθουν πως βρίσκονται σε ένα «κινηματογραφικό» σκηνικό, μιας άλλης εποχής: Από την επιβλητική πινακίδα που παραμένει υπερυψωμένη προς το μέσον του δρόμου από το 1910 -πρακτική που ο Δήμος επιτρέπει κατ’ εξαίρεση, λόγω της ιστορικότητας της επιχείρησης- μέχρι το στήσιμο του εσωτερικού χώρου. Ορισμένοι από τους διάσημους πελάτες είναι ο πρώην πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, ο άλλοτε υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Μιτ Ρόμνεϊ και ο πρώην Κυβερνήτης της Νέας Ιερσέης, Κρις Κρίστυ.

«Οταν ο Κυβερνήτης του Οχάιο, Μάικ ντε Ουάιν (Mike de Wine), ήταν να παραχωρήσει συνέντευξη στον δημοσιογράφο Μπράιαν Ουίλιαμς (Brian Williams), του ζήτησε να γίνει στο ‘Bun’s’. Έχουν έρθει και άλλοι σημαντικοί πολιτικοί, όπως ο Τζορτζ Μπους, ο Κρις Κρίστυ και ο Μιτ Ρόμνεϊ», αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος δηλώνει ότι δεν ανησυχεί για το μέλλον της επιχείρησης, εφόσον δουλευτεί σωστά από τον επόμενο ιδιοκτήτη.

«Δεν φοβάμαι ότι το μαγαζί θα αποτύχει, διότι είναι σε όμορφη τοποθεσία και είναι από τα μοναδικά εστιατόρια με τέτοιο χώρο πάρκινγκ. Ο κόσμος πάει εκεί που έχει κόσμο. Είμαι σίγουρους πως αν κάποιος το εξαγοράσει, η προοπτική είναι πολύ καλή», τονίζει μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Columbus Dispatch», η τιμή πώλησης του «Bun’s» ανέρχεται στις 750.000 δολάρια, με τον ομογενή επιχειρηματία να αναμένει στο ακουστικό του για τους ενδιαφερόμενους.

Αναφορικά με τους λόγους που έβαλε το πωλητήριο, ο 63χρονος τονίζει πως δεν τίθεται θέμα μη βιωσιμότητας της επιχείρησης, αλλά για απόφαση που πάρθηκε για καθαρά προσωπικούς λόγους, καθώς θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.

Πηγή ekirikas.com