Κρίση στον Δήμο Καρπάθου - Τελευταία εβδομάδα ή έχουμε "καθυστερήσεις";

Κρίση στον Δήμο Καρπάθου - Τελευταία εβδομάδα ή έχουμε "καθυστερήσεις";

Το ζήτημα της εσωκομματικής κρίσης στην παράταξη του Δημάρχου κ. Νισύριου, όπως θέλουν οι πληροφορίες μέσα από το Δήμο, φαίνεται να κλείνει και να βγαίνει “λευκός καπνός” μέχρι το τέλος της βδομάδας, τουλάχιστον αυτή είναι η επιθυμία του κ. Νισύριου. Από την άλλη, οι δυο παρατάξεις, που αυτή τη στιγμή κρατούν στο χέρι τις εξελίξεις, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν δώσει το χαρτί, με τα προτεινόμενα ονόματα των δημοτικών συμβούλων, για τις θέσεις των Αντιδημάρχων.

Χθες βράδυ, τόσο η ΑΠΕΚ, όσο και η ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΝΕΑ ΑΡΧΗ, είχαν συγκαλέσει τα συμβούλια και συζητούσαν για τη τελική συμφωνία. Δε μπορούμε να γνωρίζουμε το τι συνέβη πίσω από τις κλειστές πόρτες, ωστόσο μπορούμε να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν αρκετά “ανοιχτά θέματα” τα οποία αν δεν συπεριληφθούν στην τελική συμφωνία ίσως να παρουσιαστούν ισχυρές διαφωνίες. Για παράδειγμα το ζήτημα του λιμανιού ή το θέμα του ανοιχτού διαγωνισμού για την αποκομμιδή απορριμμάτων, ο οποίος μάλιστα ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα. Τι θα γίνει με αυτά; Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, στο σύμφωνο μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είχαν συμπεριληφθεί.

Μπορεί ο Δήμαρχος να έχει “πετάξει το γάντι” στις δυο παρατάξεις, εκείνες ωστόσο δεν έχουν δώσει τις δικές τους ολοκληρωμένες προτάσεις-θέσεις για την πολιτική συμφωνία και την επόμενη ημέρα στην οποία θα “βαδίσουν μαζί” για τους επόμενους μήνες μέχρι τις εκλογές.

Να υπενθυμίσουμε ότι η όλη ιστορία ξέσπασε  με την “επιστολή των 5” στις αρχές Αυγούστου 2021 και πρόκειται για τη μεγαλύτερη και κρίση που έχει αντιμετωπίσει ο Δήμος Καρπάθου τελευταία χρόνια.

Μανώλης Δημελλάς Καρπαθιακά Νέα