Κάθε ψήφος στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης κατατίθεται στον αγώνα από σήμερα

Κάθε ψήφος στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης κατατίθεται στον αγώνα από σήμερα

Θέλουμε να χαιρετίσουμε όλους όσοι ψήφισαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια. Η σημαντική άνοδος, ιδαίτερα στην Περιφέρεια, επιβεβαιώνει ότι και στην περιοχή μας  σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ότι κυοφορούνται θετικές διεργασίες, λίγους μόνο μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έδωσαν μάχη για να αναδείξουν τον πολιτικό χαρακτήρα των τοπικών εκλογών, κόντρα στη “βουβαμάρα”  που επικράτησε. Σε πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα στο Δήμο η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση πέρασε από “συμπληγάδες”, ξεπερνώντας εκβιασμούς και εξαγορές.

Κάθε ψήφος στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης κατατίθεται στον αγώνα από σήμερα. Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές το επόμενο διάστημα, θα βάλουν πλάτη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, θα μετατραπούν ακόμη περισσότερο σε ντίλερ στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων. Ήδη άλλωστε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, αποτυπώνεται ο στραγγαλισμός των οικονομικών των δήμων.

Τα χαμόγελα στην κυβέρνηση και σε άλλους “αυτοδιοικητικούς” για το εκλογικό αποτέλεσμα, έχουν κοντά ποδάρια, γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά για το λαό και η ψήφος που  έδωσε εργατικός – λαϊκός κόσμος, δε σημαίνει “λευκή επιταγή”. Δυναμώνει η οργή, η αγανάκτηση απέναντι στην πολιτική που οξύνει συνεχώς τα λαϊκά προβλήματα.

Στο δεύτερο γύρο καλούμε το λαό της περιοχής να στείλει μήνυμα καταδίκης και στους δύο εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής και υποστήριξης των συμφερόντων του τουριστικού κεφαλαίου, με λευκό ή άκυρο.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας στο εργατικό λαϊκό κίνημα, σε προοδευτικό αριστερό κόσμο που σήμερα είναι απογοητευμένος από την πορεία της σοσιαλδημοκρατίας.

Εχουμε πλήρη επίγνωση ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, στη μαχητικότητα, στη μαζικότητα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, για να αποτρέψουμε χειρότερα μέτρα από την κυβέρνηση της ΝΔ και από τη συναίνεση που παρέχουν τα άλλα αστικά κόμματα, αλλά και από τις αντιλαϊκές τοπικές διοικήσεις σε δήμους και Περιφέρειες. Σε αυτήν την υπόθεση το ΚΚΕ, μαζί με τους εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, θα δώσει όλες του τις δυνάμεις.

Για να εμποδιστούν νέα μέτρα. Για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων όσοι υποφέρουν. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για τη διεκδίκηση έργων και υποδομών που θα υπηρετούν την προστασία του λαού.

Για να εκφραστεί η αντίθεση στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, όπου έχει ανάψει για τα καλά το φιτίλι του πολέμου. Πρόκειται για σχέδια στα οποία συμμετέχει ενεργά η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων αστικών κομμάτων, όπως δείχνει άλλωστε και η κοινή στήριξή τους στο εγκληματικό κράτος του Ισραήλ. Για να υπάρχει μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ανοίξουμε τον δρόμο, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

10.10.2023

Καρπαθιακά Νέα