Λιμεναρχείο Καρπάθου: Δεν εντοπίστηκε αγωγός στην περιοχή του Αγίου Πέτρου στην επιφάνεια της θάλασσας

Λιμεναρχείο Καρπάθου: Δεν εντοπίστηκε αγωγός στην περιοχή του Αγίου Πέτρου στην επιφάνεια της θάλασσας

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από video που δημοσιεύσαμε και έδειχνε αγωγό στην επιφάνεια της θάλασσας σε λειτουργία άνδρες από το λιμενικό της Καρπάθου πραγματοποίησαν έρευνα στην περιοχή ωστόσο δεν εντόπισαν αγωγό στην επιφάνεια της θάλασσας.

Να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2022 το λιμεναρχείο της Καρπάθου είχε προχωρήσει σε έρευνες και καταγγελίες. Ωστόσο το 2022 δεν λειτουργούσε ο βιολογικός.

Η επίσημη γραμμή του Δήμου Καρπάθου, μέχρι αυτή την ώρα, εκφράστηκε με σχόλια στο facebook μέσω του κ. Παραγιού κάτω από το video, ο οποίος υπερτόνισε ότι πρόκειται για επεξεργασμένο νερό το οποίο προέρχεται από το εργοστάσιο του Βιολογικού και νομιμότατα πέφτει στη θάλασσα και μάλιστα αυτές τις ημέρες γίνονται εργασίες αγκύρωσης του σωλήνα στη θάλασσα. Από τις εργασίες και οι σχετικές φωτογραφίες που συμπεριλαμβάνονται στο παρόν άρθρο. Χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται πόσο καιρό είναι στην επιφάνεια ο αγωγός.

Να συμπεράνουμε λοιπόν από τα συμφραζόμενα ότι και η παραλία στον Άγιο Πέτρο όπως γύρω περιοχή είναι καταλληλότατη και για κολύμβηση.

Ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Στρατηγικής, Χρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων και Τουρισμού Καρπάθου, κ. Μανώλης Παραγυιός, διευκρινίζει με μια σειρά σχολίων στο facebook (κάτω από την ανάρτηση του video) ότι δεν πρόκειται για λύματα αλλά για αγωγό που εξέρχεται από τον βιολογικό καθαρισμό και αυτές τις ημέρες γίνονται εργασίες για την αγκύρωση του.

6.7.2023

Καρπαθιακα Νέα