Μαίρη Πρωτόπαπα. Από την Κάρπαθο με φωνή διαμάντι!

Μαίρη Πρωτόπαπα. Από την Κάρπαθο με φωνή διαμάντι!

Η Μαίρη Πρωτόπαπα γεννήθηκε στη Ρόδο στις 30.10.1991, το βαρύ και μεγάλο ταλέντο της στέκεται οδηγός στα βήματα της ζωής της. Και πως θα γινόταν αλλιώς; αφού η φωνή της είναι διαμάντι και η ίδια έχει τη δύναμη να το υποστηρίξει! Μπορεί να σηκώσει ψηλά και με αξιοσύνη τραγούδια δύσκολα, μουσικά κομμάτια που δεν τα ακούς συχνάς κι έτσι κάπως μοιραία σε παρασύρει στο συναίσθημα των στίχων και της καθάριας φωνής της.

Η Μαίρη Πρωτόπαπα έχει καταγωγή από την Κάρπαθο στην οποία έχει περάσει όλα τα καλοκαίρια της όταν ήταν παιδί έτσι μοιραία με το νησί είναι δεμένη και φορτωμένη από μνήμες. Όπως δεμένη είναι με τη μητέρα της, άλλωστε η ίδια μας λέει “με τη μητέρα μου ήμασταν πάντα οι δυο μας. Μεγαλώσαμε η μία την άλλη!”

Έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασε στο Πανεπιστήμιο Μεσογειακών σπουδών, στη Ρόδο, το οποίο όμως εγκατέλειψε μετά το πρώτο έτος για να ακολουθήσει, τι άλλο από το όνειρο της!

Ας αφήσουμε την Μαίρη Πρωτόπαππα να μας δώσει τις μικρές λεπτομέρειες που όμως οδηγούν τη ζωή της:

“Από το Boulevard of Broken Dreams στην Κάρπαθο όπου τα καλοκαίρια τραγουδούσα ως έφηβη ακόμα με τον καλό φίλο και συνεργάτη Ηλία Οθειτη, βρέθηκα στο διάσημο Colorado Club στη Ρόδο το 2011.

Είχα την τιμή να μοιραστώ τη σκηνή αυτή με εξαιρετικούς μουσικούς, που έγιναν φίλοι, που έγιναν οικογένεια για 8 χρόνια. Παράλληλα από το 2012 μέχρι και σήμερα τραγουδάω σε μερικά από τα μεγαλύτερα 5* ξενοδοχεία στη Ρόδο.

Το 2016 πήρα το πτυχίο μου στο μοντέρνο τραγούδι από το Ελληνικό Ωδείο με δασκάλα μου τη Soprano Ζωή Κοκκαλά”.

ΕΡ: Από που ξεκινάς; ποια είναι η διαδρομή σου στο τραγούδι;

Το 2017 πήρα μέρος στον διαγωνισμό τραγουδιού The Voice of Greece φτάνοντας μέχρι το 1ο live. Μια εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη.

Το 2018 ανακαλύπτοντας μια νέα αγάπη εκτός τη μουσική, σπούδασα πατρόν και ραπτική στη σχολή Pansik Scuola di Moda στην Αθήνα. Κάπου εκεί ξεκίνησα και την ενασχόληση μου με τη ζωγραφική σε καμβά. Μου αρέσει να πειραματίζομαι με διάφορες υφές και χρώματα αφήνοντας τη φαντασία μου να με οδηγήσει.

 

ΕΡ: Σήμερα τι κάνεις; πως εκφράζεις την αγάπη σου για το τραγούδι;

Σήμερα, ζω και εργάζομαι στη Ρόδο, κάνοντας κάθε μέρα αυτό που αγαπώ. Νιώθοντας κάθε μέρα τυχερή και ευλογημένη για τον δρόμο που διάλεξα να ακολουθήσω. Τραγουδάω σε ξενοδοχεία και παράλληλα σε γάμους σε εταιρικά event. Αγαπώ τους γάμους! Αγαπώ να είμαι μέρος μιας τόσο ξεχωριστής ημέρας ενός ζευγαριού. Τα σχέδια μου για το μέλλον περιλαμβάνουν ακόμα περισσότερη μουσική αλλά και διδασκαλίας της τέχνης του τραγουδιού.

ΕΡ: Μίλησαμε για την Κάρπαθο. Το νησί είναι μέσα στη ζωή σου;

Η Κάρπαθος είναι οι αναμνήσεις μου. Τα ξαδέρφια, οι φίλοι μου. Τα γαλάζια νερά, τα γλέντια γύρω από το τραπέζι. Η μουσική μας, οι χοροί μας και οι μαντινάδες μας που τόσο με συγκινούν και εύχομαι να μπορούσα να τραγουδήσω! Ο παππούς μου στον κάβο του χορού και η γιαγιά μου να τραγουδά σκοπούς. Αλλά και το παρόν μου καθώς η μητέρα και οι αδελφές μου ζουν εκεί και προσπαθώ να τους επισκέπτομαι με κάθε ευκαιρία.

Μανώλης Δημελλάς

Καρπαθιακά Νέα