Αναγκαία οδική παρέμβαση πριν θρηνήσουμε αθώα θύματα

Αναγκαία οδική παρέμβαση πριν θρηνήσουμε αθώα θύματα

 

Γράφει ο Ανδρέας Ηλία Μακρής

Οι οργανωμένες από ξηράς εκδρομές για ‘Ολυμπο – Λευκό και συγκεκριμένα, 800 μέτρα από τις πρώτες στροφές της κατηφόρας της «Αγίας Κυριακής», προς Άη Γιώργη του Λευκού το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια στάση (stop over) ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους τουρίστες να αποθαυμάσουν τον Λευκό πανοραμικά και να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες με φόντο, τις τέσσερις πεταλοειδείς ακτές: «Ποτάλι», «Γιαλού χωράφι», «Φραγκολιμιώνα».

Παρ’ όλο ότι ο διπλής κυκλοφορίας δρόμος είναι αρκετά πλατύς, με την προσωρινή όμως στάση των πούλμαν στενεύει επικίνδυνα και η διαδικασία από-επιβίβασης των τουριστών εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος από άλλα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Γι’ αυτό επιβάλλεται ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο 50 περίπου μέτρα μήκος να διαπλατυνθεί στο διπλάσιο ώστε να δημιουργηθεί πλάτωμα θέασης των τουριστών και επαρκής χώρος προσωρινής στάθμευσης των πούλμαν και ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων για να συνεχίζεται ομαλή, απρόσκοπτη και ασφαλής η κυκλοφορία των διερχομένων οχημάτων.

Κάτι αντίστοιχο έπραξαν προ πολλού στη Ρόδο απέναντι ακριβώς της Λίνδου. Δημιούργησαν ένα τεράστιο πλάτωμα που προσφέρει στάθμευση στα πούλμαν και στους τουρίστες, πανοραμική θέα της Λίνδου, της αμμουδιάς της και της Ακρόπολης, δεύτερη ως γνωστόν σημαντικότερη Ακρόπολη της Αρχαίας Ελλάδος.

Αγαπητέ Πρόεδρε του Κοινοτικού Διαμερίσματος Μεσοχωρίου Βασίλη Νοταρά.

Ένας μηχανικός εκσκαφέας του Δήμου σε μια ημέρα ισοπεδώνει την ομαλή πλαγιά του Δημοσίου ρίχνοντας τα όποια μπάζα στην απέναντι ακριβώς προς τη θάλασσα πλευρά και με τέσσερα φορτηγά χαλίκι καλύπτεις την όλη επιφάνεια για να αποφεύγεται η ενοχλητική σκόνη.

Μικρό, αλλά πολλαπλής σημασίας έργο περιοχής ευθύνης σου ολοκληρώνεται στο άψε-σβήσε και πιστώνεται στο ενεργητικό σου και δικαίως.