Ο Μιχάλης Μανωλάκης Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρπάθου

Ο Μιχάλης Μανωλάκης Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρπάθου

 

Στις σημερινές εκλογές, για τη θέση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καρπάθου, από την πλειοψηφία της παράταξης ΝΕΑ ΠΝΟΗ, πρόκειται να προταθεί, ο κ. Μιχαήλ Ηλία Μανωλάκης.

Αν και το όνομα του κ. Μανωλάκη είχε από μέρες ακουστεί ως φήμη, εκείνος επέλεξε να κρατήσει μετριοπαθή στάση και περίμενε την  απόφαση χωρίς να θέλει να προκαταβάλει τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης. Σύμφωνα με τον κανονισμό, επειδή πρόκειται για τη 2η εκλογική διαδικασία εκλέγεται χωρίς να είναι απαραίτητη η απαρτία.

Ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Μανωλάκης είναι 63 ετών, επιχειρηματίας ο οποίος ζει στην Κάρπαθο. Στις εκλογές έλαβε 375 σταυρούς και ήταν ο πρώτος στην περιοχή της Ν. Καρπάθου για την παράταξη ΝΕΑ ΠΝΟΗ.

Τι περιμένουμε από τον κ. Μανωλάκη; Μα να συγκαλέσει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα θα είναι δια ζώσης! Αφού αυτή ήταν και δική του de facto θέση και παρότρυνση προς τον προηγούμενο Πρόεδρο.

Θα είναι σε ζωντανή σύνδεση στο διαδίκτυο; Αυτό είναι ένα θέμα, στο οποίο ελπίζουμε να βρεθεί τρόπος και να ξεπεραστούν τα όποια τεχνικά προβλήματα. Τώρα το ζήτημα έχει να κάνει με το πρώτο θέμα του δημοτικού συμβουλίου. Με αφορμή την συνεχιζόμενη καθυστέρηση-γνωμοδότηση της ΕΣΑΛ, για το σχεδιαζόμενο λιμάνι της Καρπάθου, ίσως το πρώτο θέμα δημοτικού συμβουλίου να είναι το μέλλον του λιμανιού της Καρπάθου. Ας μην αποκλείουμε όμως και θέματα που αφορούν το κτήριο του ΕΠΑΛ, το κτήριο του πρώην Κέντρου Υγείας.

Κάποιοι εκφράζουν φόβους ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα σηκωθούν οι τόνοι και θα ακουστούν πολλά για την τελευταία παρατεταμένη κρίση που βιώνει ο Δήμος Καρπάθου.  Να θυμίσουμε ότι στα μέσα Σεπτέμβρη, με τη συνεργασία του δημάρχου με τις δυο παρατάξεις της αντιπολίτευσης, η κοινωνία περίμενε ότι τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Δήμος Καρπάθου θα είχαν ξεπεραστεί. Είναι λοιπόν ευκαιρία να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο δήμο του νησιού. Αν υπάρχουν  ευθύνες και ποιος τις χρεώνεται και σε κάθε περίπτωση μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες θα ενημερωθεί η κοινωνία για όλα εκείνα που την αφορούν έμμεσα και άμεσα.

Ας κρατήσουμε μια φράση του κ. Μανωλάκη από τη συνέντευξη που έδωσε στα Καρπαθιακά Νέα : «…Ας περιμένουμε να δούμε το τέλος του έργου. Ελπιζω ο κος Δήμαρχος να συμφιλιωθεί με την αλήθεια και να αλλάξει ρότα για το καλό του νησιού μας…»