Καταπέλτης ο Μιχάλης Μανωλάκης! Δίνει απαντήσεις σε όλους και για όλα

Καταπέλτης ο Μιχάλης Μανωλάκης! Δίνει απαντήσεις σε όλους και για όλα

Στην υπόθεση της πρόσφατης κρίσης στον Δήμο Καρπάθου ένα από τα πρόσωπα κλειδιά είναι ο κ. Μιχάλης Μανωλάκης. Ένας από τους 3 Αντιδήμαρχους της Καρπάθου που παύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες την Πέμπτη, 12 Αυγούστου, από τον Δήμαρχος Ιωάννη Νισύριο.

του Μανώλη Δημελλά

Η συνέντευξη του κ. Μανωλάκη, στα Καρπαθιακά Νέα, έγινε τηλεφωνικά, το Σάββατο, 14 Αυγούστου. Στην κουβέντα μας βρέθηκαν όλα τα θέματα τα οποία ήταν ανοιχτά. Ο κ. Μανωλάκης, με τις απαντήσεις του μας βοηθά να αντιληφθούμε καλύτερα την εξέλιξη της απίστευτης ιστορίας, που έχει φέρει σε ρήξη τη νικήτρια παράταξη ΝΕΑ ΠΝΟΗ, η οποία μέχρι σήμερα ηγείται και οδηγεί τον Δήμο Καρπάθου.

Κ. Μανωλάκη, ο δήμαρχος σας καλεί να υποβάλετε παραίτηση ή να γίνετε ανεξάρτητος; Θα το πράξετε;

Ο κ. δήμαρχος ζήτησε μέσω μιας επιστολής να παραιτηθούν τα μέλη τα οποία είναι και δημοτικοί σύμβουλοι της «Νέας Πνοής» της παράταξης που κυβερνά και τον έκανε Δήμαρχο. Κε Νισύριε, δεν γίνεσαι Δημαρχος από παρθενογένεση. Νομίζω  ότι αυτό που ζητά ο δήμαρχος δε στέκει λογικής διότι εμείς είμαστε δημοτικοί σύμβουλοι της «Νέας Πνοής», της παρατάξεως η οποία κλήθηκε από τον καρπαθιακό λαό να κυβερνήσει τον τόπο. Οπότε όσον αφορά τον εαυτό μου, δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να μιλώ για κανέναν άλλον, εγώ ούτε θα παραιτηθώ, ούτε θα ανεξαρτητοποιηθώ. Ανήκω κάπου, εκεί εξελέγην και εκεί θα παραμείνω. Και θεωρώ την «απαίτηση» αυτή του Δημάρχου ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μια βαθιά κρίση μέσα στο δήμο ξεκινά από 5 δημοτικούς συμβούλους της διοικούσας παράταξης. Αν και παλαιότερα είχαμε μιλήσει μαζί, τότε δεν θελήσατε να ανοίξετε θέματα στην κοινωνία. Τότε ήταν διαφορετικά; Τι άλλαξε τώρα; 

Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και καιρό, αλλά εμείς ως μέλη της παρατάξεως, αποφασίσαμε, όσοι είχαμε προβλήματα, να τα διαχειριστούμε εσωτερικά. Δίναμε πίστωση χρόνου, είπαμε δεν πειράζει, είπαμε ας αφήσουμε τον δήμαρχο να εξελίξει τα πράγματα.

Ανέκαθεν υπήρχαν αντιδράσεις από πολλούς, ένας από αυτούς ήμουν και εγώ. Όμως τα προβλήματα τα κάναμε στην άκρη, διότι βρίσκαμε φόρμουλες, υπήρχε η διάθεση. Τώρα το πρόβλημα έχει μεγαλώσει. Είδαμε ότι όσο εμείς δεχόμαστε τα πάντα αυτό στο τέλος δεν καταλήγει πουθενά, έτσι αποφασίσαμε να στείλουμε μια επιστολή στον δήμαρχο η οποία ήταν άκρως εμπιστευτική.  Αν θέλαμε να την κοινοποιήσουμε θα πηγαίναμε μέσω πρωτοκόλλου και θα γινόταν αμέσως γνωστή.

Δηλαδή η επιστολή δεν βγήκε έξω από εσάς;

Εγώ λέω ότι ήταν άκρως εμπιστευτική. Τώρα ποιος την κυκλοφόρησε και ποιος όχι, αυτό όταν το μάθω θα το πω. Εγώ δεν μπαίνω στην λογική όπως μπαίνει ο Δήμαρχος  ποιος το έκανε. Οποιοσδήποτε μπορούσε να το κάνει.

Το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να κρύβουμε τα πράγματα κάτω από το χαλί. Και το ότι πήρε διάσταση αυτή η επιστολή εγώ δε νομίζω ότι είναι το μείζον θέμα. Από την ώρα που πήρε την επιστολή στα χέρια του άρχισε να το λέει σε όλο τον δήμο. Δυο ώρες μετά το γνώριζαν όλα τα Πηγάδια. Ποιον βόλευε λοιπόν να μαθευτεί η ύπαρξη της επιστολής με βάση του τι συνέβη στην συνέχεια;

 

Πως φτάσαμε να σπάσει το γυαλί; Υπάρχει κάτι που συνέβη τώρα τελευταία και οδήγησε τις εξελίξεις;

Εμείς, όπως σας είπα, κάναμε μεγάλη υπομονή γιατί σεβόμασταν και εξακολουθούμε να σεβόμαστε τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν και μας ψήφισαν και μας έδωσαν την πρώτη θέση στις εκλογές του 2019.Την οποία πρώτη θέση την παρέδωσαν στους τελευταίους δείχνοντας ασέβεια στην λαϊκή εντολή. Η συμπεριφορά ήταν διαχρονικά  στο ίδιο μοτίβο, απλώς η δική μας υπομονή εξαντλήθηκε. Δεν είναι κάτι που προέκυψε την τελευταία βδομάδα, ούτε τις τελευταίες ημέρες. Απλώς τις τελευταίες μέρες καταλάβαμε τι ακριβώς παιζόταν δυο χρόνια πίσω από την πλάτη μας.

Θέλω εδώ να επισημάνω και για να είμαι ειλικρινής απέναντι του ότι ο κ. Μηνακάκης, δεν είναι το πρόβλημα του δήμου. Είναι απλώς μέρος του προβλήματος λόγω της θέσης του κοντά στον δήμαρχο.

Αυτό το διαπιστώσαμε τις τελευταίες  20 ημέρες, που ζήσαμε  έντονα το πρόβλημα, διακρίναμε ότι προέρχεται από αλλού το πρόβλημα. Από άνθρωπο της παράταξης ο οποίος όλο αυτό το διάστημα έριχνε λάδι στην φωτιά, χωρίς να κάνει κάποια προσπάθεια να τα βρούμε. Μας έβλεπε και δεν μιλούσε σε κανένα. Θα μιλήσουμε σε έναν άλλο χρόνο για αυτό το θέμα εκτενέστερα. Με την συμπεριφορά του αυτή πήγαινε ενάντια στην ΝΕΑ ΠΝΟΗ και στους εκλεγμένους Δημ. Συμβούλους μας.

 

Εντοπίζεται δηλαδή κάπου αλλού το πρόβλημα που οδήγησε στη ρήξη;

Τόσο εγώ, όσο και οι υπόλοιποι, στις μεταξύ μας συζητήσεις, θεωρούμε ότι το πρόβλημα έρχεται από κάποιο άλλο άτομο πολύ κοντινό στο περιβάλλον του Δημάρχου όπως προείπα.

 

Διοικήσατε τον δήμο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε απουσίαζε ο κ. Νισύριος στην Αμερική για λόγους υγείας, λένε λοιπόν ότι εκείνη την περίοδο πήγατε καλά κι ότι εσείς είστε πίσω από την ομάδα και θέλετε να γίνεται δήμαρχος. Τι απαντάτε;

Την εποχή που παρέμεινα δημαρχεύων, αν υπήρξε κάποια επιτυχία, εγώ δεν το γνωρίζω, οφείλεται αποκλειστικά στην παράταξη. Πάντοτε υπήρχε  διάθεση συζήτησης, είναι για μένα το ζητούμενο. Για αυτό το λόγο είχαμε επιτυχία, γιατί είμασταν ομαδικοί, δεν ήταν ένας που έκανε τους άλλους στην άκρη. Κανείς δεν μπορεί να μου καταλογίσει ότι το «έπαιξα» δήμαρχος. Πραγματικά συγκυβερνούσαμε. Τώρα όσον αφορά αν θέλω να γίνω δήμαρχος.

Εγώ, από τη φύση μου, είμαι ομαδικός χαρακτήρας και είμαι στρατιώτης. Μπορώ να συστρατευτώ με οποιονδήποτε, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, για να πάμε μπροστά την Κάρπαθο αλλά  όχι με άτομα που νομίζουν ότι είναι οι ξύπνιοι και όλοι οι άλλοι είναι τα κορόιδα. Όχι αλλά λάθη. Δεν μπορεί να τα σηκώσει η κοινωνία και το Νησί μας.

Σε αυτό το σημείο θέλω να πω ότι το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΕΙ. Κύριε Δήμαρχε, μην το αναλάβετε κι αυτό, γιατί το βλέπω να μην ανοίγει. Κύριε Κωνσταντινίδη, κύριε Ανδρέου, είστε μέλη της επιτροπής διαχείρισης. Αναλάβετέ το, γιατί είναι κρίμα να πάει χαμένη τόση προσπάθεια. Υπάρχει κόσμος που χρειάζεται την βοήθεια μας.

Θέλετε να γίνετε δήμαρχος;

Πίστεψε με, το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι να γίνω δήμαρχος. Είμαι ευθύς άνθρωπος, το γνωρίζουν όσοι βρίσκονται κοντά μου, λέω φωναχτά την άποψη μου και μερικές φορές δημιουργώ πρόβλημα στον εαυτό μου, στις σχέσεις μου με τους ανθρώπους. Είμαι 63 χρονών, δεν ήρθα να φτιάξω το όνομα μου, ότι έχω φτιάξει αυτό είναι. Ασχολήθηκα με τα κοινά μόνο και μόνο για να προσφέρω κάτι στο νησί μας αν μπορέσω. ούτε μπήκα στο δήμο να αλλοιώσω  τον χαρακτήρα μου. Έχω επενδύσει στην Κάρπαθο και θέλω το νησί μας να πάει καλά. Απλά πράγματα.

Αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει η θέση του δημάρχου.

Είμαι στρατιώτης αλλά δεν είμαι φυτό. Έχω άποψη και θέλω να την εκφράζω, ζητώ λοιπόν συστράτευση ανθρώπων οι οποίοι να πιστεύουν στην ομαδικότητα και θα είμαι σε οποία θέση θα αποφασιστεί.

Από την ώρα που ο Κος Νισύριος έγινε Δήμαρχος έχουμε όλοι δικαίωμα σε αυτό το όνειρο. Αυτά που λένε έξω, ότι όλα τα κάνω εγώ γιατί θέλω να γίνω δήμαρχος, είναι όλα ψέματα και εκ του πονηρού. Η πλειονότητα των ανθρώπων στην παράταξη μας είναι άνθρωποι σοβαροί, οικογενειάρχες και με ομαδικό πνεύμα. Για αυτό ταιριάξαμε .Δεν είναι εύκολο να πετάς μια αντιδημαρχία, μια προεδρία σε ένα οργανισμό του δήμου. Εμείς το κάναμε γιατί ο Δήμαρχος δεν ειναι ομαδικός. Ενεργεί μόνος του. Θέλει μαριονέτες γύρω του. Στις προηγούμενες εκλογές ακολούθησα τον κ. Νισύριο (εξαιτίας του ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ  ΤΖΩΡΤΖΗ ΝΙΣΥΡΙΟΥ).

Τον κάναμε αρχηγό, Δήμαρχο, δεν υπολογίσαμε τις ατέλειες του, δεν υπολογίσαμε τίποτα. Ήμουν ένας στρατιώτης, γιατί πίστευα ότι θα έφερνε την αλλαγή. Λυπάμαι δεν φέρνει την αλλαγή ο κ. Νισύριος.

Με απογοήτευσε. Ο κ. Νισύριος πάει την Κάρπαθο πάρα πολύ πίσω με την αλαζονική διακυβέρνηση. Ο Δήμαρχος έχει κριθεί σαν άνθρωπος από τους ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ του. Για αυτό και με την ανακοίνωση της εκ νέου υποψηφιότητας του δεν βρήκε άνθρωπο να τον ακολουθήσει. Ας κάτσει να αναλογισθεί.

 

Η πρώτη επίσημη ρήξη με τον δήμαρχο έγινε στο λιμενικό ταμείο.  Μάλιστα φαίνεται ότι ο κ. Νισύριος δεν το ξεχνά, και το γράφει στην επιστολή του. Πήγατε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «ενάντια στη γνώμη της πλειοψηφίας της παράταξης και του Δημάρχου». Τι είχε συμβεί;

Καταρχήν αυτό που λέει ο κ. Νισύριος ότι δηλαδή πήγα «ενάντια στη γνώμη της πλειοψηφίας της παράταξης και του Δημάρχου» είναι ένα ψέμα, σαν τα πολλά ψέματα, που ο κ. Νισύριος λέει.

Ουδέποτε η παράταξη συνεδρίασε. Κι όχι μόνο ουδέποτε συνεδρίασε, μα η πρόταση της δημοτικής αρχής, όταν πρωτοαναλάβαμε, επειδή είχαμε μιλήσει με Πηγαδιώτες και υπήρχε υπόσχεση, όχι ως ρουσφέτι, βλέπαμε ότι αυτό που πήγαινε να γίνει δεν ήταν λιμάνι σωστό για τα Πηγάδια, και διαλέξαμε να υποστηρίξουμε την μελέτη του λιμενικού ταμείου.

Πριν από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου είχα μια κουβέντα με τον Δήμαρχο και του είπα ότι θα ψηφίσω αρνητικά.

Η θέση μου ήταν δεδομένη και γνωστή και δεν είχε γίνει καμία συνεδρίαση, δεν είχε ενημερωθεί κανείς από τους συμβούλους της παράταξης. Ως συνήθως ο κ. Νισύριος φέρνει τα θέματα τελευταία στιγμή και επειδή δεν διαμαρτυρόμασταν, μας έφερνε προ τετελεσμένων γεγονότων. Εγώ απλώς στη συγκεκριμένη περίπτωση ψήφισα τη άποψη  που είχα και τη γνωρίζει όλη η κοινωνία. Αυτό ψήφισα. Ας μας πει ο κος Νισυριος αν ξέρει τι ψήφισε σαυτήν την συνεδρίαση.

Στην οποία συνεδρίαση ο Πρόεδρος του λιμενικού ταμείου είπε Κε Δήμαρχε το λιμάνι που μας φέρνετε δεν θα μπορεί να δέσει κρουαζιερόπλοιο.

Δεν έγινε ποτέ συνεδρίαση. Δεν ρωτήθηκε ποτέ κανένας. Δεν υπήρχε άποψη της παράταξης. Την Παράταξη Κε Δήμαρχε την έχετε όταν έχετε την πλειοψηφία των μελών της. ΟΧΙ όταν δεν την έχετε.

 

Μου είπατε ότι έφερνε τα θέματα τελευταία στιγμή και δεν τα συζητούσε μαζί σας. Αποφάσιζε μόνος του και προχωρούσε σε επιλογές χωρίς να σας ρωτά. Γιατί τα καταπίνατε όλα αυτά;

Στην αρχή τα πάντα ήταν νέα κατάσταση για όλους μας. Σιγά σιγά με τον καιρό αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε τι γίνεται και αποφασίσαμε να αντιδράσουμε ώστε να υπάρχει ενημέρωση. Όταν αντιδρούσαμε μας καλούσε στο γραφείο του και μας έλεγε οτι θα μας ενημερώνει και μετά πάλι τα ίδια. Αυτό γινόταν συνέχεια. Ώσπου φθάσαμε εδώ.

 

Στο τελευταίο σκληρό δελτίο τύπου, ο κ. Νισύριος αναφέρει τα έργα που πέτυχε ο δήμος και κλείνει με τη εξής φράση:

«Έργα με τα οποία λόγω ανικανότητας δεν ασχοληθήκατε ούτε στο παραμικρό».  Είναι αλήθεια ότι εσείς δεν είχατε συμμετοχή σε όλα αυτά;

 

Είναι κακό να μην γνωρίζει ένας νέος Δημ. Σύμβουλος τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης;

Υποτίθεται ότι ήμασταν μια ομάδα. Υποτίθεται ότι όλοι  έκαναν μια δουλειά βάση των αρμοδιοτήτων που μας είχε εκχωρήσει ο Δήμαρχος. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ. Ας μας πει ο συντάκτης του κειμένου γιατί θα έπρεπε να ασχολούμασταν με όλα τα θέματα του δήμου.

Γίνεται με 1 ώρα παρουσίαση στο δήμο να λες ότι εσύ κανείς τα πάντα. Εμείς κάναμε αλλά πράγματα για τον δήμο. Έτσι είναι αυτά. Δεν πιστεύω ότι έγραψε τέτοια επιστολή ο Δήμαρχος. Είναι γνωστός ο συντάκτης του κειμένου, τον γνωρίζουμε όλοι. Είναι αυτός που διατείνεται παντού  οτι έφερε τα 20.000.000€ (αυτά που λέει ο Δήμαρχος). Αλήθεια ποιος τα έφερε Κε Δήμαρχε; Εσείς η αυτός;

Είναι ο τρόπος που σκέφτεται, είναι ο τρόπος που γράφει. Ο τρόπος με τον οποίο θέλει να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα και δυστυχώς ο δήμαρχος τον έχει υιοθετήσει κι αυτό του κάνει πολύ κακό. Είναι εξπέρ με το καπέλωμα και την δουλειά των άλλων.

 

Σε ποιους τραμπουκισμούς αναφέρετε; Σας φωτογραφίζει; Κάλεσε την αστυνομία στο γραφείο του;

Θα σας κουράσω λίγο αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Πρέπει να προστατεύσω τον εαυτόν μου από τα ψέματα του Δημάρχου (ο οποίος έχει τσακωθεί με την αλήθεια και ανακατεύει με ψέματα τους πάντες και τα πάντα. Δέχομαι ότι αναφέρεται σε μένα,(και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν λέει το όνομα μου. Από μένα δεν κινδυνεύετε παρά μόνο πολιτικά) όμως θα ήθελα να πω και εγώ την άποψη μου. Λοιπόν, τέθηκε ένα θέμα στην τελευταία οικονομική επιτροπή. «Αναμόρφωση προϋπολογισμού», ήταν το 10 θέμα, στο οποίο θα έπαιρνε τα χρήματα από τις ασφαλτοστρώσεις 150.000 ευρώ καθώς και τα χρήματα από την ανάπλαση των πλατειών 40000€. Και τα δυο αφορούν την κοινότητα των Πηγαδίων.

Περιττό να πω ότι οι αντιδήμαρχοι ουδέποτε ενημερώνονταν για τα σοβαρά θέματα όπως ήταν οι αναμορφώσεις προϋπολογισμού.

Έρχονταν όλα έτοιμα από κάποιο γραφείο των Αθηνών. Γι αυτήν την υπόθεση είχε (ότι δηλαδή δεν υπήρχαν χρήματα για να πληρωθούν οι 28 υπάλληλοι του δήμου) ενημερωθεί και ο δήμαρχος και ο Κος Κρετσης από το λογιστήριο του Δήμου αρκετό καιρό πριν με εμαιλ. Υπήρχε πρόβλημα στην πληρωμή 28 υπαλλήλων. Γνώριζαν το θέμα, ο δήμαρχος και ο κ. Κρέτσης. Παρόλα αυτά το θέμα αγνοήθηκε. Μήπως θυμάστε τι είχε συμβεί με την Οικονομική Επιτροπή, όταν ξέχασαν να μας βάλουν ως μέλη της τους αντιδημάρχους; Τότε ο δήμος έχασε κάποιους μήνες. Και τότε το γραφείο Δημάρχου είχε κάνει τα λάθη. Από τότε ξεκίνησαν και πήγαιναν να τα φορτώσουν στους υπαλλήλους, πράγμα το οποίο εγώ το θεωρώ απαράδεκτο, να φορτώνεις αλλού τα λάθη σου. Και αυτό συνέβη γιατί αδιαφορούσαν, τα λάθη ήταν λάθη αδιαφορίας. Τρομερά λάθη και μετά τα έριχναν στους υπαλλήλους.

Στο θέμα μας.

Σε αυτή την περίπτωση, ζητούσαν αναμόρφωση προϋπολογισμού. Θα μπορούσε να περάσει και χωρίς την εκτελεστική επιτροπή, υποτίθεται ότι είχαμε μια καλή σχέση. Να μας φωνάξει και να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Θεωρήσαμε λοιπόν ότι δεν μας κάλεσε γιατί απλά εξακολουθούσε να μας αγνοεί. Όπως έκανε πάντα.

 

Άρα μέσα στην Οικονομική επιτροπή δεν σας ενημέρωσε κανείς για αυτά;

Κύριε Δημελλά ας ακολουθήσουμε τα γεγονότα και θα καταλάβετε.

Την ημέρα που γινόταν η Οικ. Επιτροπή  εμείς οι 3 Αντιδήμαρχοι αποφασίσαμε να πάμε στον δήμαρχο και να του ζητήσουμε να αφήσουμε στην άκρη αυτό το θέμα και να το δούμε λίγες ημέρες αργότερα και να δούμε από που μπορούν να βρεθούν οι 190.000, ώστε να μην κοπούν από τα έργα των Πηγάδιων. Οι άλλοι δυο, Τσέρκης και Λυριστής, επειδή είχαν δουλειά για τον δήμο πρότειναν να πάω εγώ, να μιλήσω με τον Δήμαρχο γιατί η ΟΕ θα συνεδρίαζε σε μια ώρα.

Επειδή ήμουν πια υποψιασμένος, από το τι μπορεί να συμβεί,  ζήτησα από τον κ. Λύκο να έρθει μαζί μου, άλλωστε ήταν  και μέλος της Οικ. Επιτροπής.

Πράγματι πήγαμε και μίλησα εκ μέρους όλων. Του ζήτησα να αποσύρει αυτό το θέμα για λίγες μέρες. Αρνήθηκε, λέγοντας μου ότι είχαν στείλει από την Αθήνα από που να κόψει τα χρήματα και ότι θα τα φτιάξει όλα. Προσπάθησα να του εξηγήσω, να μην μας αγνοεί. Είμαστε συνεργάτες και εμείς βοηθάμε για να γίνουν τα έργα από τον δήμο. Του είπα ότι δεν συναινούμε  με το θέμα ως έχει και θα το καταψηφίσουμε. Τότε εκείνος  βγήκε από τα ρούχα του, γύρισε προς τον κ. Λύκο και του είπε πως όταν θελήσει να ξαναπάει στο γραφείο του να του κάνει αίτηση και θα αποφασίσει εκείνος το πότε θα τον δει. Και μας αποκάλεσε όλους ΣΥΜΜΟΡΙΑ.

Τον ρώτησα εκεί ποιους λες ΣΥΜΜΟΡΙΑ; τους ανθρώπους που σε βοήθησαν να εκλεγείς; Εκεί πια δεν άντεξα, σηκώθηκα πάνω, αντάλλαξα δυο κουβέντες, χωρίς βέβαια να τον βρίσω, απλά σήκωσα τον τόνο της φωνής μου. Τότε μου ανέφερε το όνομα πρώην Δημάρχου των Πηγαδιών, ο οποίος  δεν είναι πια «εδώ», λέγοντας ότι δεν θα μου κάνετε εμένα ότι έκανε αυτός στην κοινωνία των Πηγαδιών. Ελλείψει ψυχραιμίας από την πλευρά του Δημάρχου. Μου ζήτησε να βγω από το γραφείο του και εγώ τότε κάθισα και ρώτησα από που με διώχνεις; Από το σπίτι σου; Εκείνος είπε ότι θα φωνάξει την Αστυνομία. Του απάντησα φώναξε την, έτσι κι αλλιώς μόνο για αυτό είσαι εδώ για να φωνάζεις την Αστυνομία. Σου πάει αυτός ο ρόλος.

Αυτό ήταν το επεισόδιο, αυτή είναι η αλήθεια η δική μου. Μας πέταξε έξω από το γραφείο του, έχοντας  μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για το Δήμο ολόκληρο.

Ντρέπομαι που υπήρξα συνεργάτης του μετά από αυτή την συμπεριφορά. Και όλα αυτά μπορεί να σας τα επιβεβαιώσει και ο κος Νίκος Λύκος.

 

Δεν νιώθετε κάποια ευθύνη απέναντι στον καρπαθιακό λαό; 

Καταγράφω όλα αυτά που μου λέτε. Δεν υπάρχει ευθύνη όταν έρχεστε μετά από δυο χρόνια και μας λέτε ότι αυτός που σας είχαμε προτείνει είναι αυτός που λέει τους συνεργάτες του «συμμορία» και «ότι έχουν έλλειψη ικανοτήτων»;

Εγώ το μόνο που έχω να πω, δυο χρόνια που ήμασταν στη δημοτική αρχή του τόπου, προσπαθήσαμε πάρα πολλές φορές εσωτερικά να αλλάξουμε το κλίμα. Στο παρελθόν τουλάχιστον 3-4 φορές φτάσαμε στα όρια μας  με την συμπεριφορά του Δημάρχου παρόλα αυτά κάναμε πίσω για το καλό του τόπου. Εμείς στην ΝΕΑ ΠΝΟΗ είμαστε υπεύθυνα άτομα, θα το δείξουμε και στο μέλλον. Όμως ο δήμαρχος δε μπορεί να μας λέει να παραιτηθούμε αυτό είναι άκρως  δικτατορικό, και δείχνει μεγάλη ασέβεια στην Δημοκρατία  την οποία πολύ συχνά επικαλείται αλλά δεν γνωρίζει καν την έννοια της λέξης. Ποιός  είναι αυτός που θα πει σε εκλεγμενους Δημ. Συμβ.,  που τον έκαναν Δήμαρχο παραιτηθείτε;

Σε εμάς που σταθήκαμε και βοηθήσαμε τα μέγιστα να ζητά να φύγουμε;  Είναι συμπεριφορά δημάρχου αυτή;

Δεν μπορεί να ακυρώσει την προσπάθεια δυο χρόνων. Όλος ο κόσμος γνωρίζει την προσπάθεια που κάναμε από την εκλογή μας μέχρι σήμερα. Όσο κι αν προσπαθήσουν δεν μπορούν να ακυρώσουν την αλήθεια.

 

Εγώ θα ξαναρωτήσω, δεν αισθάνεσαι την ανάγκη να ζητήσεις ένα συγνώμη για αυτή την επιλογή;

Η τετραετία δεν έχει τελειώσει. Με το κ. Νισύριο Δήμαρχο  ένα συγνώμη  δεν είναι αρκετό. Ας περιμένουμε να δούμε το τέλος του έργου. Ελπιζω ο κος Δήμαρχος να συμφιλιωθεί με την αλήθεια και να αλλάξει ρότα για το καλό του νησιού μας.

Αν κάποιος πρέπει πάντως να ζητήσει συγνώμη αυτός είναι ο Δήμαρχος, για τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά του απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στους συγγενείς μας που μας ψήφισαν, από τους χιλιάδες ανθρώπους που μας έδωσαν την εντολή για να διοικήσουμε τον τόπο. Αν και αυτός δεν δέχεται ότι ψήφισαν εμάς, ψήφισαν ΕΚΕΙΝΟΝ.

Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ είναι εδώ. Είμαστε εδώ και περιμένουμε τις εξελίξεις.

 

Πια είναι η σκέψη σου για το μέλλον του νησιού;

Εμείς είμαστε η νικηφόρα παράταξη. Εμάς ψήφισε ο καρπαθιακός λαός. Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ είναι εδώ και θα εξακολουθήσει να είναι για το καλό της Καρπάθου. Είμαστε παρόντες και θα το  δει ο καρπαθιακός λαός όπως είμασταν όλο αυτό το διάστημα.

 

Ο δήμαρχος θα μπορούσε να ξανα-κολλήσει την παράταξη του; Μπορεί να το κάνει;

Είχε την ευκαιρία του να το κάνει, όταν συμφωνήσαμε μαζί του. Από την στιγμή που μας έπαψε από τις θέσεις ευθύνης που είχαμε φάνηκε ότι οι αποφάσεις είχαν ήδη δρομολογηθεί  κι αυτός μας κοροϊδευε πράγμα που λίγο πολύ το γνωρίζαμε.

Αν παρόλα αυτά υπάρχει διάθεση η παράταξη της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ είναι εδώ και παρακολουθεί τις εξελίξεις έτοιμη να προσφέρει.

 

Επειδή το στοίχημα κάθε δημοτικής αρχής είναι η καθημερινότητα του πολίτη, δεν μπορώ να μην μπω στον πειρασμό, αν και εσείς δεν είχατε αυτή τη θέση, τι γίνεται με τα προβλήματα των δημοτών. Για παράδειγμα το νερό, τα σκουπίδια; προβλήματα που δεν δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες ούτε και τα προκάλεσε ο κορονοιός. Τι λέτε λοιπόν;

Κύριε Δημελλά, και τα σκουπίδια και τα νερά τα έχει αναλάβει ο Δήμαρχος, με την τελευταία απόφαση του. Οπότε θεωρώ ότι θα είναι σκόπιμο να ρωτήσετε απευθείας τον Δήμαρχο.

 

Πηγή www.karpathiakanea.gr