Μανώλης Ανδρουλάκης: " Μπράβο για την αναβάθμιση της Αστυνομίας στην Κάρπαθο, αρκεί να μη μείνουμε στα λόγια"

Μανώλης Ανδρουλάκης: " Μπράβο για την αναβάθμιση της Αστυνομίας στην Κάρπαθο, αρκεί να μη μείνουμε στα λόγια"

Ο Πρόεδρος των Αστυνομικών υπαλλήλων Δωδεκανήσου, κ. Μανώλης Ανδρουλάκης, μίλησε στα Καρπαθιακά Νέα με αφορμή την αναβάθμιση του Αστυνομικού τμήματος σε Αστυνομική Υποδιεύθυνση και εξήγησε τη σπουδαιότητα της εξέλιξης αλλά τόνισε  δυο κρίσιμα ζητήματα. Την στελέχωση και τον χώρο στέγασης.

Όπως μας εξήγησε πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη που θα δώσει ώθηση στην ασφάλεια στο νησί, αφού στον νέο οργανόγραμμα θα υπάρχει πρόβλεψη για διπλασιασμό των αστυνομικών που θα υπηρετούν στο νησί. Επίσης το αεροδρόμιο όπως και το λιμάνι, ως πύλες εισόδου, θα έχουν σημαντική αστυνομική παρουσία που συνεπάγεται έλεγχους.

“Η αναβάθμιση σημαίνει αύξηση των οργανικών θέσεων, είναι θετικότατη εξέλιξη αρκεί μετά από αυτή την ανακοίνωση να ακολουθήσουν και πράξεις. Με άλλα λόγια να δούμε να γεμίζει με προσωπικό η νέα υποδιεύθυνση της Καρπάθου”.

Όπως τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ήταν μια απαίτηση της κοινωνίας που την αφουγκράστηκε το υπουργείο, το οποίο γνωρίζει τα θέματα της Καρπάθου. Ωστόσο επισημαίνει ότι η αναβάθμιση δεν πρέπει να μείνει στα χαρτιά αλλά να συνοδευτεί από την στελέχωση ώστε να νοιώσει η τοπική κοινωνία την ουσιαστική αλλαγή.

Ακόμη ένα κρίσιμο θέμα, το οποίο έθεσε στα Καρπαθιακά Νέα, ο κ. Ανδρουλάκης, είναι ο χώρος στον οποίο στεγάζεται αυτή τη στιγμή το Αστυνομικό τμήμα. Όπως ανέφερε πρόκειται για το μοναδικό Αστυνομικό τμήμα στα Δωδεκάνησα το οποίο νοικιάζει γραφεία. Πριν από δυο χρόνια ο κ. Ανδρουλάκης σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρπάθου είχε προτείνει να δοθεί στην Αστυνομία το κτήριο του πρώην Κέντρου Υγείας. Έτσι και η Αστυνομία θα αποκτούσε ένα μεγάλο δημόσιο κτήριο το οποίο και θα διαμόρφωνε κατάλληλα για τις υπηρεσίες της. Σήμερα ο Πρόεδρος Αστυνομικών υπαλλήλων Δωδεκανήσου επανέρχεται στην πρόταση του. Μάλιστα επισημαίνει ότι οι ανάγκες που θα έχει η Αστ. υποδιεύθυνση Καρπάθου θα είναι πολύ μεγαλύτερες και ο σημερινός χώρος δεν τις καλύπτει, ενώ το κτήριο του Κέντρου Υγείας παραμένει άδειο και ανεκμετάλλευτο. 

Το κτήριο του πρώην Κέντρου Υγείας το διεκδικούν: η Αστυνομία, ο Στρατός, υπάρχει πρόταση να γίνει κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, ενώ από την τοπική κοινότητα Πηγαδιών έχει εκφραστεί η άποψη να μετατραπεί σε πολυχώρο πολιτισμού. Μέχρι σήμερα η Δημοτική αρχή δεν έχει ανοίξει επίσημα τα χαρτιά της για το θέμα ωστόσο το κτήριο με το πέρασμα του χρόνου γνωρίζει ακόμη μεγαλύτερη φθορά.

Πηγή Καρπαθιακά Νέα