Ο Μανώλης Γεραπετρίτης έκλεισε στην ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη»!

Ο Μανώλης Γεραπετρίτης έκλεισε στην ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη»!

 

 

Κάθε φορά που γράφω κάτι για τον Μανώλη Γεραπετρίτη θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ότι είναι το παράδειγμα του διαρκούς αγώνα, της ακατάβλητης προσπάθειας του ανθρώπου που λατρεύει τον στόχο του. Ακόμη μια επιτυχία λοιπόν για τον αεικίνητο Μανώλη!

Επιλέχθηκε από την Μιμή Ντενίση και την ομάδα της για να συμμετάσχει στην  κινηματογραφική ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη».

Εξαιρετικά έμπειρος στις μεγάλες ιστορικές παραγωγές, όπως ο “Ωνάσης : Τα θέλω όλα” του Σταμάτη Φασουλή, ο Μανώλης Γεραπετρίτης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό και τη συγκίνηση του αφού πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες κινηματογραφικές παραγωγές που θα γίνουν φέτος στην Ελλάδα και βέβαια το θέμα αγγίζει και ταυτόχρονα πονά κάθε Έλληνα.

Η ταινία, οσκαρικών προδιαγραφών όπως γράφει ο Ιάσωνας Τρανταφυλλίδης, αποτελεί την κινηματογραφική απόδοση της εξαιρετικής και ταυτόχρονα πετυχημένης παράστασης «Σμύρνη μου αγαπημένη» (παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού). Μια  δημιουργία της Μιμής Ντενίση, που γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα (newsbreak.gr, youfly.com) η παραγωγή ήδη έχει συγκεντρώσει 4.500.000 ευρώ και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει συμμετοχή και από κρατικούς φορείς.

Στόχος της Μιμής Ντενίση είναι η παραλία του Φαλήρου να μεταβληθεί σε προκυμαία της Σμύρνης! Ενώ τα σκηνικά θα μείνουν σε ειδικό χώρο εκεί, για να είναι επισκέψιμα και την επόμενη χρονιά αφού το 2022 είναι χρονιά ορόσημο, συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Γυρίσματα θα γίνουν και στο θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, επίσης θα μας ταξιδέψουν στη Λέσβο, με τα παλιά αρχοντικά και τα σαπωνοποιεία, τα εργοστάσια καπνού και μαστίχας, που στεγάζονται σε παλιά κτίρια του 1920. Η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» είναι μια 100% ελληνική παραγωγή και τη διανομή θα κάνει η Tanweer στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Η πρεμιέρα της, όχι τυχαία, προγραμματίζεται για τις αρχές του 2022.

Στη σκηνοθεσία ο Γρηγόρης Καραντινάκης, τη φωτογραφία θα υπογράψει ο Σίμος Σαρκετζής, τα κοστούμια η Φωτεινή Δήμου, τα σκηνικά ο Σπύρος Λάσκαρης. Από τους ξένους πρωταγωνιστές, θα δούμε την σπουδαία Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η οποία είχε επισκεφτεί τη Μυτιλήνη μαζί με τη Μιμή το 2016 και είχαν μιλήσει για τη νέα ταινία αλλά και τους πρόσφυγες, τον Ιαν Μακ Κέλεν, τον Ρούπερτ Γκρέιβς αλλά και τον Τούρκο σταρ Μπουράκ Χακί.

Ο Μανώλης Γεραπετρίτης Δικαστής στη σειρά του Αντ1 “Άγριες Μέλισσες”

Τα γυρίσματα αναμένεται να αρχίσουν στις αρχές του Ιουνίου και εμείς, μαζί με τον Μανώλη Γεραπετρίτη, έχουμε αγωνία να δούμε τον ρόλο για τον οποίο τον επέλεξε η κ. Ντενίση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μανώλης Γεραπετρίτης στην συζήτηση που είχε με την κ. Ντενίση δεν ξέχασε την Κάρπαθο! Προσκάλεσε τη Μιμή Ντενίση στο νησί, για να την ξεναγήσει, όπως της είπε, στα μοναδικά χωριά της Καρπάθου, να την μυήσει στο αυθεντικό καρπάθικο πνεύμα και εκείνη απάντησε ότι αν τα πράγματα είναι βολικά, σε μια ανάπαυλα των καλοκαιρινών γυρισμάτων, θα πεταχτούν στο νησί. Ένα ταξίδι στην Κάρπαθο που με τόσο ζεστά και γλυκά χρώματα της περιέγραψε!