Αφιέρωμα στην Καρπαθιά ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Οικονομίδη

Αφιέρωμα στην Καρπαθιά ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Οικονομίδη
Η Φαίη είναι Καρπαθιά και μάλιστα κόρη του αείμνηστου πατριώτη γιατρού Μανώλη Οικονομίδη! Έχει καταγωγή από τις Πυλές, που τις υπεραγαπά όπως και όλη την Κάρπαθο. Κι αυτό διότι ο πατέρας της φρόντισε να της περάσει τη λατρεία που είχε ο ίδιος για το νησί του. Όπως μάλιστα αποκάλυψε στα Καρπαθιακά Νέα αυτή την εποχή που τα παιδιά της έχουν μεγαλώσει είναι καλή στιγμή να προσφέρει  στο νησί μέσα από δράσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους. Μα δε γίνεται να ξεχάσει τους αγώνες του πατέρα της ούτε να κάνει στην άκρη τα γλυκά παιδικά καλοκαιρινά χρόνια που έζησε στις Πυλές!
Το αφιέρωμα που θα διαβάσετε δημοσιεύθηκε στο καλλιτεχνικό περιοδικό www.texnesonline.gr
Η Φαίη Οικονομίδη ασχολείται πολλά χρόνια με τη δημοσιογραφία. Το 1994 ξεκίνησε πρακτική άσκηση στην έγκριτη εφημερίδα “Καθημερινή”. Έκτοτε συνεργάστηκε με έντυπα μέσα, εφημερίδες και περιοδικά ποικίλής ύλης, όπως το Παιδί και νέοι Γονείς, του ομίλου Δραγώνα, με τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως ο Polis και ο Seven X και με ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως ο Antlantis, ο Εν Πειραιεί κ.α.

 

Από το 2019 έως και σήμερα την απολαμβάνουμε στην εκπομπή της “Ιστορίες από την κουίντα” που εκπέμπει από τον La vita Web Radio. Η εκπομπή τηςδημιουργήθηκε με σκοπό να ακούγεται η ζωή και το έργο του κάθε καλλιτέχνη και να αναδεικνύεται η προσωπικότητά του. Να ξετυλίγεται δηλαδή ο μίτος της καριέρας του, χωρίς ο ίδιος να έρχεται σε δύσκολη θέση απαντώντας σε αδιάκριτα πράγματα που αφορούν την προσωπική του ζωή.
Κουρασμένη από το gossip, η Φαίη Οικονομίδη αποφάσισε να φτιάξει στην ουσία μια εκπομπή, όπου θα προβάλλεται το προφίλ του εκάστοτε καλλιτέχνη που υπηρετεί το θέατρο με ήθος και αγάπη. Ο La vita Web Radio και ο Γιάννης Ταμπάκης όπως μας εξομολογείται, της έδωσαν αυτήν την ευκαιρία και τους ευχαριστεί από καρδιάς. Τα τραγούδια της εκπομπής είναι δικής της επιλογής. Ανήκουν στο φάσμα του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού,  καθώς επιθυμία της είναι οι στίχοι να μιλούν κατευθείαν στην ψυχή των ακροατών αλλά και της ίδιας.
Η ανταπόκριση των καλλιτεχνών στο κάλεσμά της είναι μεγάλη και αυτό τη συγκινεί και την καθιστά ακόμη πιο υπεύθυνη απέναντί τους.
Η Φαίη Οικονομίδη αγαπά το θέατρο από μικρή. Ο κόσμος αγκάλιασε το εγχείρημά της και αυτή είναι η ωραιότερή της ανταμοιβή.