Ο συμπατριώτης μας καθηγητής ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΙΚΟΥΛΗΣ βραβεύτηκε για την προσφορά του στην ΕΞΕΛΙΞΗ της ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ο συμπατριώτης μας καθηγητής ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΙΚΟΥΛΗΣ βραβεύτηκε για την προσφορά του στην ΕΞΕΛΙΞΗ της ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Στο πλαίσιο του 1oυ Πανελλήνιου Συνεδρίου Επειγόντων Περιστατικών & Τραυματολογίας που υλοποιήθηκε στις 29-31 Μαρτίου 2024 στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Πικουλής τιμήθηκε για την προσφορά του στην εξέλιξη της ανθρωπιστικής ιατρικής στην χώρα μας. Την τιμητική διάκριση απένειμε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με τον Κοσμήτορα κ. Εμμανουήλ Πικουλή, το υγειονομικό επείγον και ιδιαίτερα το τραύμα και η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση σε θέματα υγειονομικής αντιμετώπισης μαζικών συμβάντων, είναι κάτι που μας αφορά όλους, ιδιαίτερα σε περιοχές με περιορισμένους πόρους (νησιά και απομακρυσμένες περιοχές) και απαιτεί εγρήγορση και  διεπιστημονική διαχείριση και συμπράξεις από το σύνολο της κοινωνίας.

Ιδιαίτερα στο τρέχον πλαίσιο πολυκρίσεων που βιώνουμε, με έντονο το αποτύπωμα των φυσικών κινδύνων στην υγεία και ευεξία των πληθυσμών, οριζόντιες δράσεις με έμφαση στην ενιαία υγεία (one health) είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.

πηγή uoa.gr

1.5.2024

Καρπαθιακά Νέα