Με διαφωνία Μανώλη Τσέρκη πέρασε από την Ο.Ε. η πρόταση να δοθεί σε ιδιώτη μέρος της αποκομιδής απορριμμάτων

Με διαφωνία Μανώλη Τσέρκη πέρασε από την Ο.Ε. η πρόταση να δοθεί σε ιδιώτη μέρος της αποκομιδής απορριμμάτων

Με μια αρνητική ψήφο πέρασε την Τετάρτη, 29.6.2022, από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρπάθου, η επανάληψη της πρότασης να δοθεί η περισυλλογή των απορριμμάτων της ν. Καρπάθου για τρεις μήνες σε ιδιώτη επιχειρηματία. Διαφώνησε μόνο ο κ. Μανώλης Τσέρκης, ο οποίος απάντησε στις απορίες των Καρπαθιακών Νέων:

«αν ήθελα τον ιδιώτη θα το είχα κάνει επί εποχής Λάμπρου .Επί Δημαρχίας του κ. Λάμπρου είχαμε μπει στο Φιλόδημος και εγκρίθηκε ένα απορριμματοφόρο και ένα μηχάνημα πολλαπλών χρήσεων και μετά από δύο χρόνια ακόμα να κάνουμε τις διαδικασίες να τα πάρουμε».

Ο κ. Τσέρκης μας εξήγησε το σκεπτικό του, το γιατί ήταν και είναι αρνητικός στο να δοθούν σε ιδιώτη τα σκουπίδια. ‘

Όπως μας είπε, αν ο Δήμος Καρπάθου είχε πάρει από το πρόγραμμα Φιλόδημος το απορριμματοφόρο θα χρειαζόταν ακόμη ένα αντίστοιχο ειδικό μηχάνημα, 16 τόνων, και τότε θα διέθετε συνολικά 4 νέα μηχανήματα. Με δεδομένο ότι έγκαιρα θα έπαιρνε τους συμβασιούχους εργαζόμενους, σήμερα δεν θα είχε ανάγκη να φέρει ιδιώτες για την αποκομιδή. «Άγνωστο το γιατί, ο Δήμος Καρπάθου δεν κινήθηκε ώστε να πάρει τα δυο μηχανήματα από το Φιλόδημος. Άγνωστο το γιατί ο Δήμος καθυστέρησε στην πρόσληψη συμβασιούχων για την καθαριότητα, όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και σημειώστε ότι ο Δήμος δίνει δουλειά σε νέα παιδιά της Καρπάθου. Για αυτούς τους λόγους είμαι αρνητικός στην προοπτική ιδιωτών στην καθαριότητα».

πηγή Καρπαθιακά Νέα