Στο Manor Mill της Βαλτιμόρης εκθέτει έργα του ο σημαντικός Καρπάθιος ζωγράφος Μηνάς Κόνσολας

Στο Manor Mill της Βαλτιμόρης εκθέτει έργα του ο σημαντικός Καρπάθιος ζωγράφος Μηνάς Κόνσολας

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης, Harvest, με έργα των Μηνά Κόνσολα, Kim Weiland, Jim Rouse, Finch Turner και Bo Willse. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 20 Νοεμβρίου 2022.

Ο Μηνάς Κόνσολας έχει καταγωγή από την Κάρπαθο και ζει στη Βαλτιμόρη από το 1976, όπου αποφοίτησε από το Maryland Institute, College of Art. Είναι ο πρώην ιδιοκτήτης της Minás Gallery, μιας διεξόδου για ποίηση, τόσο οπτική όσο και λεκτική. Η γκαλερί, ένας από τους εναλλακτικούς χώρους τέχνης της Βαλτιμόρης, ήταν ένα σημείο συγκέντρωσης καλλιτεχνών, συγγραφέων και ερμηνευτών για είκοσι δύο χρόνια. Στη συνέχεια επέλεξε να δώσει την επιχείρησή του και σήμερα εξακολουθεί να εργάζεται και να παράγει έργα στο στούντιο του στο Charles Village.

Ο Κόνσολας έχει συμμετάσχει σε δύο δημόσια έργα τοιχογραφίας για την πόλη της Βαλτιμόρης, στο Greektown και στο Farmers’ Market. Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά, συμπεριλαμβανομένων των Little Patuxent Review και Passager. Τα πρωτότυπα έργα τέχνης και οι αναπαραγωγές του συλλέγονται ευρέως, σε τοπικό, εθνικό και εξωτερικό.

Ο Κόνσολας είναι γνωστός για τη χρήση μιας ποικιλίας καλλιτεχνικών στυλ και τεχνικών, γεγονός που επιτρέπει να μην είναι στατικός και το έργο του να εξελίσσεται διαρκώς.

16.10.2022

Καρπαθιακά Νέα