ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Παράταση έως τις 31 Μαΐου στα Δωδεκάνησα για την υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Παράταση έως τις 31 Μαΐου στα Δωδεκάνησα για την υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες»

 

Πριν από λίγο, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, ενημέρωσε τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, ότι θα δοθεί παράταση έως τις 31 Μαΐου στην προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόνσολας είχε αναλάβει σχετική πρωτοβουλία καταθέτοντας πρόταση για να επιλυθεί το πρόβλημα των δασωμένων αγρών, αλλά και για να δοθεί παράταση στην υποβολή αντιρρήσεων, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή στις 23 Φεβρουαρίου.

Ο Μάνος Κόνσολας, είχε ζητήσει να υπάρξει παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αντιρρήσεων στα Δωδεκάνησα, όχι μόνο λόγω της καθυστέρησης για την επίλυση του προβλήματος με τους δασωμένους αγρούς, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι οι δασικές υπηρεσίες διορθώνουν ακόμα σφάλματα από τις αρχικές αναρτήσεις των δασικών χαρτών.

Επιπρόσθετα, οι τροποποιημένοι χάρτες ξεκίνησαν να αναρτώνται μέσα στον Ιανουάριο, οπότε χρειάζεται ένα εύλογο διάστημα χρόνου προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες να υποβάλλουν αντιρρήσεις και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Ο κ. Κόνσολας εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή την εξέλιξη και έθεσε ως νέο στόχο την ενίσχυση των επιτροπών που θα εξετάζουν τις ενστάσεις και την υποβολή αντιρρήσεων των πολιτών.

«Ανέδειξα το μέγεθος του προβλήματος με τους δασικούς χάρτες όταν κανένας δεν μιλούσε και όχι κατόπιν εορτής.

Το ανέδειξα καταθέτοντας, όπως κάνω πάντα, συγκεκριμένες προτάσεις που αποτελούν μέρος της λύσης.

Χαίρομαι γιατί μέρος αυτών των προτάσεων έγιναν και γίνονται αποδεκτές.

Είμαι εδώ για να αντιμετωπίσουμε και πάλι, όποιο πρόβλημα δημιουργηθεί».