ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των κέντρων ξένων γλωσσών, με κανόνες»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των κέντρων ξένων γλωσσών, με κανόνες»

 

Το ζήτημα της επιστροφής των κέντρων ξένων γλωσσών στην κανονικότητα, με λειτουργία όλων των τμημάτων και με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, έθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας και τον Υπουργό Ανάπτυξης, ως αναφορά, και τις θέσεις που έχει εκφράσει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Δωδεκανήσου.

Όπως είναι γνωστό, με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, λειτουργούν μόνο τα τμήματα που προετοιμάζουν υποψηφίους για εξετάσεις πιστοποιητικών γλωσσομάθειας ενώ στα υπόλοιπα τμήματα η διδασκαλία γίνεται διαδικτυακά.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας αναφέρει:

«Από τη στιγμή που άνοιξαν οι σχολικές δραστηριότητες και οι μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο με τη διενέργεια self test και rapid test, για λόγους ισονομίας πρέπει να ισχύσει το ίδιο και για τα κέντρα ξένων γλωσσών.

Εκτιμώ ότι η αρμόδια επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει το ζήτημα τις επόμενες ημέρες και να θέσει το υγειονομικό πρωτόκολλο λειτουργίας για τα κέντρα ξένων γλωσσών.

Όσο δεν αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία, με κανόνες, των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, δημιουργούνται ευνοϊκές προϋποθέσεις για ‘’μαύρη εργασία’’ μέσω ιδιαίτερων σε σπίτια, γεγονός που δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό και στερεί το κράτος από δημόσια έσοδα.

Πιστεύω ότι υπάρχουν τρόποι για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των κέντρων ξένων γλωσσών και η επιστροφή στην κανονικότητα με ένα συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο, όπως ισχύει και για τα σχολεία».