Μάνος Κόνσολας: "Μειώσεις φόρων στον προϋπολογισμό του 2022"

Μάνος Κόνσολας: "Μειώσεις φόρων στον προϋπολογισμό του 2022"

Στη μείωση των φόρων που περιλαμβάνονται στον κρατικό  προϋπολογισμό για το 2022, αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Βουλή, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Μάνος Κόνσολας, που έχει επιλεγεί ως ειδικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας για τα έσοδα και τις δαπάνες του προϋπολογισμού.

Όπως ανέφερε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, στον προϋπολογισμό του 2022 όχι μόνο δεν υπάρχει ούτε ένας νέος φόρος αλλά αποτυπώνεται η μείωση και άλλων φόρων και επιβαρύνσεων, όπως:

-Η μείωση  του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 24 στο 22%. Είναι η δεύτερη μείωση που κάνει αυτή η κυβέρνηση, είχε προηγηθεί η μείωση από το 28% στο 24%.

-Η επέκταση της απαλλαγής από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για το 2022.

-Η παράταση της ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις μεταφορές, στο τουριστικό πακέτο,  στον καφέ στα μη αλκοολούχα ποτά έως τον Ιούνιο του 2022.

-Η  μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις  από το 100% στο 80%.

-Η επέκταση και για το 2022, της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 μονάδες.

-Η μείωση για 3 χρόνια  κατά 30%  του ποσού που προκύπτει από την  καταβολή φόρου  εισοδήματος επί των κερδών για τις επιχειρήσεις που συγχωνεύονται.

-Η έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των δαπανών που συνδέονται με  την πράσινη οικονομία, την ενέργεια και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, προσαυξημένων κατά 100%.

Ο κ.Κόνσολας τόνισε, ότι προβλέπεται επίσης αύξηση της δαπάνης για τις κύριες συντάξεις (από τα 29,477 δις. ευρώ στα 29,793 δις. ευρώ) και αύξηση της δαπάνης για τα οικογενειακά επιδόματα (από τα 1,087 δις. ευρώ στα 1,102 δισ. ευρώ, λόγω της διεύρυνσης των κριτηρίων).

Επεσήμανε, επιπλέον, ότι το 30% σχεδόν των προσλήψεων που θα κάνει το Δημόσιο, θα γίνουν στον τομέα της δημόσιας υγείας.