Καρπάθιος αθλητής έσπασε το φράγμα των 3 ωρών στο Μαραθώνιο της Κοπεγχάγης!

Καρπάθιος αθλητής έσπασε το φράγμα των 3 ωρών στο Μαραθώνιο της Κοπεγχάγης!

Με 17.000 δρομείς απ’ όλο τον κόσμο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαϊου 2024 ο Διεθνής Μαραθώνιος της Κοπεγχάγης. O Abdi Ali Gelelchu από το Μπαχρέιν και η Margaret Agai από την Κένυα,  με χρόνους 2:09:11 και 2:27:31 αντίστοιχα ήταν οι νικητές. Ωστόσο ανάμεσα στους 44 έλληνες αθλητές ο Βασίλης Βασιλαράκης τερμάτισε δεύτερος!

Ο Καρπάθιος αθλητής βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Δανίας σε εξαιρετική φόρμα με χρόνο 2.59.36 έσπασε το φράγμα των 3 ωρών. Πρώτος Έλληνας μαραθωνοδρόμος ήταν ο Βασίλης Κατσαβριάς που πέτυχε χρόνο 02.47.10.

Ο Βασίλης Βασιλαράκης που έτρεχε με τη φανέλα PhysioVita Runners-Poseidon Karpathos, είναι 33 ετών έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας Διοίκηση επιχειρήσεων, συνέχισε  στο τμήμα Φυσικοθεραπείας της Πάτρας και στη συνέχεια Αθλητική Ιατρική στο Γκέντεμποργκ της Σουηδίας. Αγαπά τον αθλητισμό με έμφαση στο τρέξιμο και έχει επενδύσει στην Κάρπαθο, όπου ζει, δημιουργώντας ένα πρότυπο κέντρο φυσικοθεραπείας.

Να σημειώσουμε ότι ο Βασίλης Βασιλαράκης με τη συνεχή δυναμική παρουσία και τις επιτυχίες του, σε μικρά και μεγάλα αθλητικά γεγονότα, γίνεται πρότυπο για το νησί μας. Ενώ να τονίσουμε ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι από την “ψυχή” της διοργάνωσης Run Karpathos, που φέτος πραγματοποιείται για 2η χρονιά το Σάββατο 1 Ιουνίου και έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές των Καρπάθιων με το άριστο event να είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο και να γίνεται πόλος έλξης για εκείνους  που αγαπούν το τρέξιμο.

10.5.2024

Καρπαθιακά Νέα