Η Μαρία Ιωαννίδη στο περιοδικό φούτμπολ

Η Μαρία Ιωαννίδη στο περιοδικό φούτμπολ

Σε αυτό το τεύχος του Φούτμπολ αποφασίσαμε για πρώτη φορά να βάλουμε ένα μη ποδοσφαιρικό θέμα. Και νομίζω πως στην συγκεκριμένη περίπτωση άξιζε τον κόπο.

Στα πλαίσια του ταξιδιού μας στην Κάρπαθο για να συναντήσουμε την Μαρία Ιωαννίδη, το μοναδικό κορίτσι στο νησί που παίζει ποδόσφαιρο, αποφασίσαμε να ανέβουμε στην Όλυμπο Καρπάθου, το πιο όμορφο χωριό στην Ελλάδα, την «αετοφωλιά» του Αιγαίου όπως το αποκαλούν πολλοί.

Αυτό για το οποίο ξεχωρίζει ο συγκεκριμένος τόπος, πέρα από το φυσικό του κάλλος, είναι πως οι γυναίκες του συνεχίζουν μέχρι σήμερα να φορούν τις παραδοσιακές στολές στην καθημερινότητά τους.

Όσες φωτογραφίες κι αν είδαμε πιο πριν το θέαμα σε μαγεύει από κοντά. Οι στολές είναι τόσο όμορφες, τόσο περιποιημένες, τόσο φανταχτερές που σε κάνουν να πιστεύεις πως παίζεις σε ταινία εποχής.

Στη φωτογραφία είναι η 15χρονη Μαρία, η οποία λατρεύει τη ζωή στο χωριό. Η ίδια μπορεί να φορά τη στολή σήμερα μόνο σε πανηγύρια, όμως, τη νιώθει κομμάτι του εαυτού τους. Και πώς θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά όταν όλα τα κομμάτια της είναι ραμμένα στο χέρι από τη μάνα της. Και η παράδοση περνά από γενιά σε γενιά.

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα στην Όλυμπο Καρπάθου και τα γενναία κορίτσια της στο νέο τεύχος του Φούτμπολ που κυκλοφορεί.