Μάριος Ηλιόπουλος: «Όταν εγώ πάω στο διάστημα, θα πετύχουν τα υδροπλάνα στην Ελλάδα»

Μάριος Ηλιόπουλος: «Όταν εγώ πάω στο διάστημα, θα πετύχουν τα υδροπλάνα στην Ελλάδα»

Ενδιαφέρον παρουσίασε η συνέντευξη Τύπου του Μάριου Ηλιόπουλου της Seajets στις 23 Φεβρουαρίου 2023.

Στην συνέντευξη Τύπου, η οποία διεξήχθη με αντικείμενο την αναγγελία ίδρυσης του «Ιδρύματος Τάκης Ηλιόπουλος», το οποίο θα χρηματοδοτήσει δράσεις κοινωφελούς σκοπού σε νησιά του Αιγαίου, ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο «σήριαλ» με τη MIG και την Τράπεζα Πειραιώς, αφήνοντας σαφείς αιχμές.

Όμως δεν έμεινε μόνο εκεί: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απόκτησης στόλου ελικοπτέρων, αλλά και της δραστηριοποίησης στον κλάδο της κρουαζιέρας (έχει στην ιδιοκτησία του και κρουαζιερόπλοια).

Εντύπωση προκάλεσε και η αναφορά του στα υδροπλάνα, με σαρκαστική διάθεση: «Όταν εγώ πάω στο διάστημα, θα πετύχουν τα υδροπλάνα στην Ελλάδα. Το λέω εγώ, που είμαι 33 χρόνια στο Αιγαίο».

Επίσης ο κ. Ηλιόπουλος έκανε λόγο για τη βοήθεια που προσέφερε κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στην Κάρπαθο.

Όπως ανέφερε, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Υφυπουργό Πολίτικης Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά και τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Iωάννη Πλακιωτάκη, η SEAJETS ναύλωσε το πλοίο Olympus και προσέφερε δωρεάν τη μεταφορά των πυροσβεστικών δυνάμεων από τον Πειραιά προς Ρόδο, με την ίδια ταχύτητα που ανταποκρίθηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές της Σάμου και της Καρπάθου που κατασβέστηκαν επιτυχώς. Το Olympus έφτασε στη Ρόδο τις πρώτες πρωινές ώρες μεταφέροντας 60 πυροσβέστες και 25 οχήματα οι οποίοι επιχείρησαν στο νησί.

Ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος, Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της SEAJETS δήλωσε:

« Δεχτήκαμε το αίτημα της μεταφοράς των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Ρόδο αργά το βράδυ της Κυριακής. Με συντονισμένες κινήσεις καταφέραμε να ναυλώσουμε και να ετοιμάσουμε το πλοίο προκειμένου να μεταφέρει τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις εντός μίας ώρας από τη στιγμή που κατέφθασαν τα πυροσβεστικά οχήματα και οι πυροσβέστες στο λιμάνι του Πειραιά. Θα δίνουμε πάντα το δυνατό έμπρακτο παρόν με ανιδιοτέλεια σε ότι αφορά το περιβάλλον, τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, την ασφάλεια και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών του Αιγαίου μας».

24.2.2023

Με στοιχεία από mononews.gr, metaforespress.gr