Με εντολή δημάρχου κόπηκαν δύο κυπαρίσσια στο Επαρχείο!

Με εντολή δημάρχου κόπηκαν δύο κυπαρίσσια στο Επαρχείο!

Μια απίστευτη έκπληξη περίμενε την Έπαρχο κ. Νικολαΐδου! Σήμερα το πρωί άκουγε τον θόρυβο από τα μηχανήματα περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου ωστόσο δεν περίμενε ότι θα έκοβαν δύο μεγάλα Κυπαρίσσια ηλικίας άνω των 70 ετών!

Το απίστευτο επεισόδιο έχει και συνέχεια. Η Έπαρχος ερεύνησε το θέμα, μίλησε με την αστυνομία και έφτασε στον δήμαρχο ο οποίος την ενημέρωσε ότι ήταν δική του απόφαση γιατί όπως της ανέφερε τα δέντρα ενοχλούσαν το κτήριο. Μάλιστα της είπε ότι δεν πρέπει να ασχοληθεί αφού δεν ανήκουν στο Επαρχείο!

Να αναφέρουμε ότι προ διμήνου κόπηκε ένα κυπαρίσσι, από το ίδιο σημείο, από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, με σύμφωνη γνώμη της Επάρχου γιατί, όπως η ίδια μας ανέφερε, προκαλούσε θέμα στο κτήριο του ειρηνοδικείου.

Για να κοπεί οποιοδήποτε δέντρο μέσα στην πόλη είναι απαραίτητη άδεια μικρής κλίμακας που εκδίδεται από την πολεοδομία μετά από έκθεση που περιγράφει το όλο θεμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση χρειαζόταν άδεια του γεωπόνου του δήμου ο οποίος ωστόσο δεν έχει κάνει καμία έρευνα η έκθεση για το θέμα των δύο κομμένων κυπαρισσιών.

 

Σήμερα ακόμη μια περίπτωση κοπής δέντρου προκάλεσε αναστάτωση στην τοπική κοινωνία. Κόπηκε η μεγάλη αροκαρια έξω από το παλαιό δημαρχείο. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει σχετική έκθεση του γεωπόνου του δήμου. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει σχετική άδεια.

Τον χειμώνα ο δήμος Καρπάθου είχε δείξει σχετική “ευαισθησία” όταν πετσοκοψε τις λεύκες έξω από το Απέρι!