Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Η. Ν. Κάσο το 10ο Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα « Τουρισμός - Πολιτισμός και οι νέες τεχνολογίες - τάσεις μετά την περίοδο κρίσης»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Η. Ν. Κάσο το 10ο Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα « Τουρισμός - Πολιτισμός και οι νέες τεχνολογίες - τάσεις μετά την περίοδο κρίσης»
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Η. Ν. Κάσο το 10ο Διεπιστημονικό Συνέδριο με αντικείμενο συζήτησης « Τουρισμός – Πολιτισμός και οι νέες τεχνολογίες – τάσεις μετά την περίοδο κρίσης» κατά τις 24 και 25 Ιουνίου 2021.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού με την συνδιοργάνωση του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου της Εταιρείας Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων ΤΑΔ (ΕΠΕΤΑΔ) και την συνεργασία της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (Ε.ΣΕ.Τ) με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Βαπ Π. Κουγιός ΑΕΒE καθώς επίσης και των Βlue Star Ferries την Semiramis City Hotel και με χορηγό επικοινωνίας τις Εκδόσεις Παπαζήση .
Εισηγητές/εισηγήτριες του συνεδρίου ήταν καθηγητές-τριες των Α.Ε.Ι., Ειδικοί Επιστήμονες και δημοσιογράφοι και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Η.Ν. Κάσου Ηλίας Μαστροπαύλος . Η καθηγήτρια του Α.Π.Θ. και Πρόεδρος της διοργάνωσης κ. Τέσσα Δουλκέρη, η πρώην Πρύτανις του Παντείου Παν/μιου, κ. Ισμήνη Κριάρη, ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Δ. Χαραλάμπης, η καθηγήτρια του Α.Π.Θ κ. Ζ. Ανδρεοπούλου, ο senior Lecturer of the Arts University London κ. Θ. Γιάγκογλου, η Βασιλική Δάλλα, Επιστήμων της Επικοινωνίας, Υπ. Διδάκτωρ του Παντείου Παν/μίου , ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας, ο Ναούμ Μυλωνάς, Επίκουρος Καθηγητής ,στο Τμήμα Τουρισμού στο Ιόνιο Παν/μιο ο Γιώργος Κουκουλιάτας, Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου και άλλοι εκλεκτοί – ές επιστήμονες.
Στόχος της πραγματοποίησης του διεπιστημονικού συνέδριου μετά από την αλληλοενημέρωση και την διαλογική συζήτηση των συνέδρων και των παρευρισκομένων αφού ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες, ο πολιτισμός , η ιστορία οι υποδομές , η συγκοινωνία αλλά και η γεωγραφική θέση της Ηρωικής Νήσου Κάσου είναι η εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τις παραπέρα ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και των επαγγελματιών του νησιού για την ανάπτυξη του τομέα του Τουρισμού. Η Βελτίωση και η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της Η.Ν. Κάσου συμφώνα με την παράδοση και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της που πρέπει να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν με στοχευμένες παρεμβάσεις .
Στο συνέδριο προσκλήθηκαν να παρευρεθούν από το Δήμαρχο της Ηρωικής Νήσου Κάσου και Πρόεδρο της Τουριστικής επιτροπής Μιχάλη Ερωτόκριτο, οι επαγγελματίες του νησιού που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού και της εστίασης. Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και των Επιτροπών Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου. Οι Πρόεδροι των τοπικών πολιτιστικών Συλλόγων , εκπρόσωποι όλων των συλλόγων της Η.Ν. Κάσου αλλά και οι τέως Δήμαρχοι ενώ έγινε και γενική πρόσκληση προς τους κατοίκους του νησιού .