Μεγάλη αεροναυτική άσκηση από την Κάσο, το Καστελόριζο, την Κάρπαθο έως την Κύπρο

Μεγάλη αεροναυτική άσκηση από την Κάσο, το Καστελόριζο, την Κάρπαθο έως την Κύπρο

Μεγάλη αεροναυτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα (3/10), στην ανατολική Μεσόγειο, και ειδικότερα μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου, στην οποία και θα συμμετέχει η Γαλλία, η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ιταλία.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου θα πραγματοποιηθεί η άσκηση, είναι αυτή που οι Τούρκοι εκφράζουν τις διεκδικήσεις τους και έχουν συνάψει με τη Λιβύη το παράνομο σύμφωνο για την κοινή τους ΑΟΖ, επομένως η επιλογή της περιοχής δεν είναι τυχαία.

Αναμένονται αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς η ελληνογαλλική άσκηση «Αργώ», που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, στην καρδιά του Αιγαίου, προκάλεσε έντονο εκνευρισμό, στη γειτονική χώρα.

Η αυριανή άσκηση, λοιπόν θα πραγματοποιηθεί, από την Κάσο, το Καστελόριζο, την Κάρπαθο έως την Κύπρο θα διεξαχθούν ασκήσεις για ανακατάληψη πλωτού γεωτρύπανου και πλωτής εξέδρας αλλά και ασκήσεις σχετικά με πιθανά σενάρια που αφορούν σε ελέγχους πλοίων.
Την ίδια στιγμή τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να διατείνονται ότι κατέχουν πληροφορίες για την άμυνα των νησιών μας. Η απάντηση των επιτελών μας στις δήθεν πληροφορίες των Τούρκων, είναι ότι πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

πηγή mynews.gr