Μεγάλη Πέμπτη και ο Γιάννης Χατζηβασίλης περιγράφει στην ΕΡΤ τα έθιμα της Ολύμπου Καρπάθου

Μεγάλη Πέμπτη και ο Γιάννης Χατζηβασίλης περιγράφει στην ΕΡΤ τα έθιμα της Ολύμπου Καρπάθου

Ο Γιάννης Χατζηβασίλης εξηγεί στην κάμερα της ΕΡΤ και την εκπομπή Μέρα με χρώμα, τα έθιμα της Μεγάλης Πέμπτης. Μίλα για τις παραδόσεις που στην Όλυμπο παραμένουν ολοζώντανες!

Ο Γιάννης όμως δεν ξεχνά να τονίσει ότι η Όλυμπος είναι από τις περιοχές που γνωρίζουν πολυ καλά το τι σημαίνει η έννοια ερήμωση και περιμένουν αφορμές, όπως οι γιορτές, για να αναπνεύσουν και να νοιώσουν την ανθρώπινη παρουσία.

Ο Γιάννης Χατζηβασίλης αναφέρει στα Καρπαθιακά Νέα:

Στην Όλυμπο Καρπάθου 13 Απριλίου 2023, η Σοφία Φουρτίνα Χατζηδάκη και Μαεθα Αντιμησιαρη , προετοιμάζουν τις τούρτες στα σταυροκουλούρα τα κουλούρια με τα αυγά- τους πολλούς- τα ψωμιά και ότι έχει σχέση με τον εορτασμό του Πάσχα.

Είναι μοναδικές στιγμές στην Όλυμπο γιατί το χωριό ξαναζεί! Φούρνοι βγάζουν άρωμα από Πάσχα, μυρίζουν τόσο ωραία και είναι μέρες αυτές για τις αναμνήσεις μας. Γιατί όλοι έχουμε από την παιδική μας ηλικία αυτές τις εικόνες μέσα μας .

Θα θελα να σας μεταφέρω λοιπόν με αυτό τα λίγα λεπτά, αυτά που κάνουνε οι γυναίκες στην Ολύμπο διατηρώντας την παράδοσή μας που είναι μοναδικές στο στιγμές. Καλό Πάσχα!

 

13.4.2023

Καρπαθιακα Νέα