Μεγάλη προσοχή. Νέος κύκλος θρασύτατων διαρρήξεων στο Σπόα Καρπάθου

Μεγάλη προσοχή. Νέος κύκλος θρασύτατων διαρρήξεων στο Σπόα Καρπάθου

Οι διαρρήκτες της Καρπάθου μετά από μια μικρή ανάπαυλα ξαναγύρισαν! Όπως δείχνουν τρεις πρόσφατες διαρρήξεις στο χωριό Σπόα τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά αφού οι θρασύτατοι κλέφτες τρυπώνουν στα σπίτια, που από πριν έχουν σταμπάρει και κυριολεκτικά τα κάνουν γης μαδιάμ, στην προσπάθεια τους να βρουν και να αρπάξουν πολύτιμα αντικείμενα και χρήματα.

Μια από τις διαρρήξεις των τελευταίων ημερών έγινε στο σπίτι της Δρ Φούλας Βασιλαρά. Όπως η ίδια αναφέρει στα Καρπαθιακά Νέα, μπήκαν από κάποια μπαλκονόπορτα και αφού αναστάτωσαν το σπίτι, αναποδογύρισαν έπιπλα και άδειασαν μπαούλα, ανάμεσα σε αυτά που άρπαξαν είναι χρυσά, μια πεντόλιρα, μανικετόκουμπα, αλλά και χρήματα, που υπήρχαν στο σπίτι για την αγιογράφηση του ναού.

Η γιατρός είναι αναστατωμένη με το απίστευτο θράσος των διαρρηκτών κι όπως  μας λέει «δεν υπολογίζουν τίποτα, σε λίγο θα μπαίνουν στα σπίτια κι ο κόσμος θα είναι μέσα. Δε μπορεί κάποιος θα τους είπε για το σπίτι μου. Κάτι γνώριζαν. Πάμε από το κακό στο χειρότερο στην Κάρπαθο».

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγους μήνες στο νησί υπήρξε μεγάλη αναστάτωση από κλοπές, αυτή τη φορά στις Μενετές και μάλιστα σε μια περίπτωση είδαν τον διαρρήκτη μέσω live κάμερας, ειδοποίησαν τους γείτονες που έτρεξαν, όμως ο άγνωστος πρόλαβε μέσα στη νύχτα να εξαφανιστεί. Εκείνη την περίοδο το Αστυνομικό τμήμα σημείωσε επιτυχίες και προχώρησε σε συλλήψεις.

Οι κλοπές είναι μάστιγα για το νησί όμως ας σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά γίνονται τέτοια εποχή, δηλαδή μέσα στο Πάσχα, που υπάρχουν πολλά σπίτια ανοιχτά, κόσμος με συνέπεια φωτισμένα σοκάκια στα χωριά!  Η κα Βασιλαρά επαναλαμβάνει την προτροπή στους κατοίκους, «να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουμε χίλια μάτια αφού οι κλέφτες τριγυρνούν και κυριολεκτικά τρυγούν την Κάρπαθο».

Από την Αστυνομία έχει γίνει έρευνα στις κατοικίες που χτύπησαν οι διαρρήκτες και το υλικό που έχουν συλλέξει ήδη μελετάτε.

Να σημειωθεί ότι με επίσημο Προεδρικό διάταγμα το Αστυνομικό τμήμα Καρπάθου αναβαθμίστηκε σε Υποδιεύθυνση Ασφαλείας μα όπως φαίνεται στην πράξη θα χρειαστεί χρόνος για να δούμε περισσότερο προσωπικό να υπηρετεί στο νησί και να αισθανθούν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια οι κάτοικοι της Καρπάθου.

πηγή Καρπαθιακά Νέα