Μείωση στις τιμές των ναύλων ζητά ο Δήμαρχος Κάσου Μ. Ερωτόκριτος

Μείωση στις τιμές των ναύλων ζητά ο Δήμαρχος Κάσου Μ. Ερωτόκριτος

Από την Κυριακή 24 Μαΐου πραγματοποιούνται πλέον τα δρομολόγια της εταιρίας  SEA JETS με το πλοίο Α΄ κατηγορίας Τύπου High Speed,  μετά  από  αίτημα δρομολόγησης του, με την επιστολή που  απέστειλαν από την 1η Φεβρουαρίου οι Δήμαρχοι της Σητείας, της Ηρωικής Νήσου Κάσου, της Καρπάθου, της Χάλκης και της Ρόδου με κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη κατά την εαρινή και τη θερινή περίοδο.

‘Οπως τονίζει ο Δήμαρχος Κάσου Μ. Ερωτόκριτος σε ανακοίνωσή του, στόχος των δημοτικών αρχών των νησιών μας  επιπλέον της εξυπηρέτησης των μονίμων κατοίκων για την μετακίνηση τους στα μεγαλύτερα νησιά, είναι  η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και της εστίασης του κάθε νησιού. Ήδη παρατηρείται αύξηση της επιβατικής κίνησης στα νησιά αυτά ακoλουθώντας  μια σταδιακή πορεία επιστροφής στην κανονικότητα.

Είμαστε σίγουροι ότι ο στόχος μας θα επιτευχθεί καθώς ήδη αρχίζουν να φαίνονται τα  θετικά  αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της δρομολόγησης του πλοίου Paros jet.

Ευχαριστούμε  θερμά για την συμβολή τους αρχικά τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη αλλά και τους κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους  Δωδεκανήσου για την στήριξη τους  στο αίτημα αυτό.

Επιπλέον ενημερώνουμε ότι η δημοτική Αρχή πιστή στη δέσμευση της για την καλύτερη εξυπηρέτηση  των κατοίκων του νησιού, έχει ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατάθεση αιτήματος μείωσης των τιμών των εισιτηρίων της εν λόγω επιδοτούμενης γραμμής καθώς επίσης και των αντίστοιχων αεροπορικών, στα οποία παρατηρούνται κατακόρυφη αύξηση των τιμών τους την περίοδο αιχμής.

πηγή www.skyrodos.gr