Μεσοχώρι Καρπάθου: Δηλητηρίασαν την Κατερίνα, τη γάτα που έδωσε όνομα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Μεσοχώρι Καρπάθου: Δηλητηρίασαν την Κατερίνα, τη γάτα που έδωσε όνομα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο Μεσοχώρι της Καρπάθου η κτηνωνία και η απανθρωπιά δεν έχει τελειωμό, νέο θύμα από τον δολοφόνο των αδέσποτων η γάτα που χάϊδεψε και έδωσε όνομα Κατερίνα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψη της στην Κάρπαθο,τον Οκτώβριο του 2ο20.

Η ΠτΔ είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κάρπαθο κατά τους εορτασμούς της Επανάστασης 5ης Οκτωβρίου 1944 και για πρώτη φορά στην ιστορία στο πρόγραμμα της πήγε και γνώρισε το Μεσοχώρι.

Το μεσημέρι, 3 Οκτωβρίου 202ο, η κα Σακελλαροπούλου είχε φτάσει στο Μεσοχώρι συνοδευόμενη από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο Μαναρουλά, και όλοι μαζί αρχικά επισκέφθηκαν την θαυματουργή Παναγία την Βρυσιανή όπου την υποδέχτηκε ο εφημέριος του ναού πατήρ Στυλιανός Φασούλας. Στη συνέχεια περπάτησε στο γραφικό χωριό και σε μια στιγμή συναντήθηκε με την αδέσποτη γατούλα την πήρε στην αγκαλιά της και την ονόμασε Κατερίνα!

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αφοσιωμένη εθελόντρια κυρία Σοφία Λυτού, το δύστυχο ζώο ήταν στειρωμένο και εξαιρετικά φιλικό, είναι το 7ο αδέσποτο που ανώμαλοι δηλητηριάζουν τις τελευταίες ημέρες στο Μεσοχώρι της Καρπάθου. Προχθές έβαλαν δηλητήριο σε ψάρια και “φόλιασαν” 6 αδέσποτα ζώα, 5 γάτες και έναν σκύλο τα οποία βρήκαν τραγικό θάνατο.

Πίκρα και θυμός σε όλους τους φιλόζωους του νησιού που αισθάνονται ότι στο νησί τα ζώα είναι απροστάτευτα, δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, τα αδέσποτα υποφέρουν και από τις παλαιότερες “ανεξιχνίαστες” περιπτώσεις το συμπέρασμα είναι ότι γείτονες και κοντινός περίγυρος ακόμη και να γνωρίζει τους δράστες αποφεύγουν τις συγκρούσεις και δεν ταράσσουν τα νερά.

Μέχρι σήμερα, ούτε ο δήμος Καρπάθου, ούτε κάποιος επίσημος φορέας του νησιού δεν έχει καταδικάσει το γεγονός.

9.10.2023

Καρπαθιακά Νέα