Πέθανε ο Ολυμπίτης γιατρός Αντώνιος Χατζηαντωνιάδης. Η ανακοίνωση του Ι.Σ. Ρόδου

Πέθανε ο Ολυμπίτης γιατρός Αντώνιος Χατζηαντωνιάδης. Η ανακοίνωση του Ι.Σ. Ρόδου

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου πενθεί την απώλεια του τ. μέλους του, ιατρού Ωτορινολαρυγγολόγου αείμνηστου Αντωνίου Χατζηαντωνιάδη ο οποίος έφυγε χθες στη Ρόδο σε ηλικία 72 ετών.

Ο εκλιπών ιατρός γεννήθηκε στη ‘Ολυμπο Καρπάθου και ο πατέρας του ήταν ο αείμνηστος επίσης ιατρός Ω.Ρ.Λ. Μηνάς Χατζηαντωνιάδης και μητέρα του η αείμνηστη Καλλιόπη το γένος Νταργάκη.

Ο αείμνηστος ιατρός ήταν ένας πολύ καλοσυνάτος  και ήσυχος άνθρωπος και προσφιλής σε όλους, αγαπούσε πολύ την ιατρική επιστήμη, στην οποία αφιέρωσε όλη του την ζωή, μέχρι και την συνταξιοδότηση του.

Ο εκλιπών Ιατρός διακρινόταν για την ταπεινότητα του, την ανιδιοτέλεια  του και το χιούμορ του . Ένας ακέραιος άνθρωπος, με αγάπη για τη ζωή και αφοσίωση στην ιατρική επιστήμη την οποία υπηρέτησε με πίστη και αυταπάρνηση για 40 χρόνια.

Ο Αντώνης Χατζηαντωνιάδης γεννήθηκε το 1949 στην ΄Ολυμπο Καρπάθου,
ενώ τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στη περιοχή του Νεοχωρίου Ρόδου ολοκληρώνοντας  τις σπουδές του στο Βενετόκλειο Λύκειο Ρόδου.

Φοίτησε στη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πίζας στην  Ιταλία και στις
27 Ιουλίου 1979 απέκτησε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής το οποίο αναγνώρισε μετά από εξετάσεις στο τότε αρμόδιο όργανο αναγνώρισης πτυχίων εξωτερικού ΔΙΚΑΤΣΑ στις 6 Μαΐου του 1980.

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 1980 λαμβάνει από το τμήμα Υγιεινής της Νομαρχίας Δωδεκανήσου  την άδεια ασκήσεως του Ιατρικού Επαγγέλματος, ενώ παράλληλα υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία ως οπλίτης ιατρός στο Τμήμα διαβιβάσεων του στρατού .

Στις 24 Οκτωβρίου 1980 εγγράφεται ως μέλος για πρώτη φορά στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου.

Εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου του ως εσωτερικός βοηθός στο Μικροβιολογικό Τμήμα του τότε Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ‘’Βασίλισσα Όλγα’’.

Στο χρονικό διάστημα 1981 μέχρι και το 1987  ειδικεύθηκε στη Ωτορινολαρυγγολογία υπηρετώντας στα Νοσοκομεία της Ρόδου αρχικά και ακολούθως στο Νοσοκομείο  ‘Ευαγγελισμός’ των Αθηνών αποκτώντας την ειδικότητα του στις 24 Σεπτεμβρίου του 1987.

Διορίσθηκε για πρώτη φορά ως επιμελητής Β’ ΕΣΥ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου στις 3 Φεβρουάριου του 1988 και υπηρέτησε συνεχώς το Ε.Σ.Υ. στα  Νοσοκομεία της Ρόδου, των Αθηνών και Καλύμνου, φτάνοντας τον βαθμό του Διευθυντού
με τον οποίον και συνταξιοδοτήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου  του 2018 από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου .

Όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησε την ιατρική, με συνέπεια και αυταπάρνηση, πρόθυμος να βοηθήσει όλους τους ασθενείς του νυχθημερόν.

Όλη του η ζωή ήταν αφιερωμένη στην Ιατρική και πάντα διψούσε για την ιατρική γνώση και μάθηση εκπαιδευόμενος  σε πολλές χώρες του εξωτερικού σε αντικείμενα πρωτοποριακά της ειδικότητας του. Όλοι οι ιατροί που τον γνώρισαν και δούλεψαν μαζί του θα τον θυμούνται με αγάπη και ωραίες αναμνήσεις
από τον ιατρικό του βίο στο οποίο αφιέρωσε ολοκληρωτικά την ζωή του.

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ι.Σ.Ρ. εκφράζουν  τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος ιατρού και όλοι εμείς οι συνάδελφοι του, θα τον θυμόμαστε παντοτινά.

Καλό ταξίδι, φίλε και συνάδελφε Αντώνη …

Αιωνία σου η Μνήμη.

Τη Τετάρτη 18 Αυγούστου  2021 και ώρα 10.00 π.μ.  θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Ρόδου.

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γεν. Γραμματέας
Ηλίας Ι. Τσέρκης                                                  Μιχαήλ Ν. Βολονάκης