Μια βιβλιοθήκη "γενιέται" στο Μεσοχώρι, γράφει η Φωτεινή Περίδoυ

Μια βιβλιοθήκη "γενιέται" στο Μεσοχώρι, γράφει η Φωτεινή Περίδoυ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την δημιουργία βιβλιοθήκης στο Μεσοχώρι.

Η ιδέα ανήκει στον Πατέρα Στυλιανό, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση του μουσείου εκκλησιαστικής ιστορίας και βυζαντινής τέχνης θέλησε να εκμεταλλευτεί με δημιουργικό τρόπο τον χώρο στον οποίο πριν βρίσκονταν αποθηκευμένα για χρόνια σκεύη, εικόνες αλλά και πλήθος θρησκευτικών και εκκλησιαστικών βιβλίων.

Παράλληλα παρουσιάστηκε έκτακτη ανάγκη να βρεθεί χώρος κατάλληλος για να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό βιβλίων τα οποία κινδύνευαν να καταστραφούν εξαιτίας της υγρασίας στο κτήριο του δημοτικού σχολείου Μεσοχωρίου, όπου και φυλάσσονταν.

Βιβλία επίσης βρέθηκαν αποθηκευμένα και στον Ι.Ν Παναγίας Βρυσιανής. Ο μικρός αυτός χώρος που θα στεγάσει την συλλογή όλων αυτών των βιβλίων βρίσκεται στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη και πρόκειται μετά την ολοκλήρωσή του να αποτελέσει ένα ζεστό και όμορφο περιβάλλον, όπου ο καθένας θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε βιβλία θρησκευτικά, πνευματικά, ιστορικά, λαογραφικά, λογοτεχνικά αλλά και παιδικά ώστε να δανειστεί ή να περάσει εκεί την ώρα του μελετώντας.

 

Αναφορικά με τις εργασίες, ο χώρος έχει βαφτεί και με την πολύτιμη βοήθεια του καθηγητή Γιώργου Βαγενά, ο οποιος αφιλοκερδώς προσφέρει τις υπηρεσίες του έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και οι τοιχογραφίες.Έχουν επίσης ετοιμαστεί τα ράφια, ενώ στην συνέχεια θα προστεθούν περισσότερα. Ακόμα το έργο βρίσκεται στην αρχή. Η ανταπόκριση όμως είναι μεγάλη, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που επιθυμούν να προσφέρουν ως δωρεά βιβλία από το προσωπικό τους αρχείο προκειμένου να εμπλουτιστεί η συλλογή της βιβλιοθήκης που ετοιμάζεται.