Ο Γιάννης Μιναδάκης, ένας Καρπάθιος τοπικός ήρωας στην Βαλτιμόρη!

Ο Γιάννης Μιναδάκης, ένας Καρπάθιος τοπικός ήρωας στην Βαλτιμόρη!

 

του Μανώλη Δημελλά 

Ακόμη ένας Καρπάθιος που αξίζει να γράψουμε και να καμαρώσουμε τις πράξεις του! Ο Χρυσοβαλάντης Γιάννης Μιναδάκης έχει καταγωγή από την Αρκάσα Καρπάθου και είναι το πρόσωπα που συμβολίζουν το φιλότιμο και την ελληνική λεβεντιά! Κι αυτό διότι ξεκίνησε μια εκστρατεία για να σώσει τα εστιατόρια και τα μπαρ της Βαλτιμόρης από το κλείσιμο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η ιστορία, όπως αναφέρει το hellenicnews.com ξεκίνησε κάπως σας ένα στοίχημα μεταξύ του ιδιοκτήτη του Baltimore Restaurant, του Jimmy’s Famous Seafood, του Γιάννη Μιναδάκη και του ιδιοκτήτη του ιστότοπου Barstool Sports, David Portnoy. Από εκεί φτάσαμε σε μια απίστευτη εκστρατεία crowdfunding με σκοπό να σωθούν τα εστιατόρια και τα μπαρ της Βαλτιμόρης. Το στοίχημα ήταν απλό – αν το Baltimore Ravens κέρδισε εναντίον των Buffalo Bills στον NFL Divisional Round, τότε το Barstool Fund του David Portnoy, θα έσωζε ένα εστιατόριο της Βαλτιμόρης. Το Barstool Fund, του David Portnoy, είχε ήδη συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθήσει τα εστιατόρια που δυσκολεύονται να επιβιώσουν και μάλιστα είχε συγκεντρώσει ένα εντυπωσιακό ποσό άνω των 22 εκατομμυρίων δολαρίων για να σώσει τις μικρές επιχειρήσεις σε εθνικό επίπεδο με προβλήματα λόγω της πανδημίας. Οι εντυπωσιακές ικανότητες συγκέντρωσης χρημάτων του Barstool ενέπνευσαν τον Γιάννη για να ξεκινήσει τη δική του καμπάνια.

Ο Γιάννης Μιναδάκης ξεκίνησε μια σελίδα GoFundMe και εκεί μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Τα εστιατόρια της Βαλτιμόρης αργοπεθαίνουν λόγω της απαγόρευσης φαγητού στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Δεν μπόρεσαν να ανοίξουν τις πόρτες τους κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, του πλέι οφ  και πολλών ακόμη εκδηλώσεων. Πάνω από 20.000 εργαζόμενοι έχουν χάσει την πηγή εισοδήματός τους ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης, και οι ειδικοί προβλέπουν ότι οπουδήποτε από το 40-70% των εγκαταστάσεων δεν θα είναι ποτέ σε θέση να ξανα-ανοίξουν. “

Το Famous Fund του Μιναδάκη πήρε τεράστια έκταση και έγινε ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που εμπίπτει στην ομπρέλα του Ravens kicker Matt Stover’s Player Philanthropy Fund και από τότε έχει συγκεντρώσει πάνω από 400.000 $.

Σήμερα μια επιτροπή του οργανισμού εξετάζει τη λίστα των υποψηφίων επιχειρήσεων που δηλώνουν ότι έχουν ανάγκη. Μόλις επιλεγεί μια επιχείρηση, διάφοροι αθλητές, τοπικοί ραδιοφωνικοί ή τηλεοπτικοί διασημότητες, πραγματοποιούν βιντεοκλήση στον επιχειρηματία και τον ενημερώνουν.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 20 επιχειρήσεις έχουν μπει στην πλατφόρμα και έχουν λάβει οικονομική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων των Shotti’s Point, Sliders Bar and Grill, The Urban Oyster, LaScala, Simply Marie’s και Vikki’s Fells Point.

Ο Χρυσοβαλάντης Γιάννης Μιναδάκης, είναι πια ένας τοπικός ήρωας! Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Αγίου Νικολάου της Βαλτιμόρης. Λίγα μίλια μακριά από την εκκλησία βρισκόταν το εστιατόριο που χτίστηκε ο πατέρας του, ο Τζίμι Μιναδάκης. Όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η κινητήρια δύναμη του, είπε ότι η ανατροφή του και η εκπαίδευσή του απέδωσαν την έμπνευσή του να δημιουργήσει το ταμείο. «Ο πατέρας μου ήρθε εδώ στις ΗΠΑ, κυριολεκτικά χωρίς τίποτα στην τσέπη του. Δεν ήξερε τη γλώσσα και η κοινότητα τον αγκάλιασε. “

Και για να παινέψουμε λίγο και την Κάρπαθο, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γιάννης Μιναδάκης δεν κρύβει την αγάπη και την αδυναμία του στον τόπο καταγωγής του, δηλαδή την Αρκάσα Καρπάθου!  

Διαβάστε περισσότερα για την καμπάνια του Γιάννη Μιναδάκη:

https://www.gofundme.com/f/help-save-baltimore-restaurants-bars