Ο Δρ Μηνάς Γεωργόπουλος, από τις Πυλές, από τους βασικούς ομιλητές στο Διεθνές Συνέδριο Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής

Ο Δρ Μηνάς Γεωργόπουλος, από τις Πυλές, από τους βασικούς ομιλητές στο Διεθνές Συνέδριο Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής

 

Ο Δρ Μηνάς Γ. Γεωργόπουλος, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, ήταν φέτος από τους βασικούς προσκεκλημενους της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής στο 35ο διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε  από τις 21-23 Οκτωβρίου 2021, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί παρουσίασε δεδομένα και την πολυετή του εμπειρία πάνω σε καινούργιες τεχνικές ταυτόχρονης αντιμετώπισης Καταρράκτη και Γλαυκώματος. Προέδρευσε σε μια από τις βασικές ομιλίες του συνεδρίου, ενώ είχε πολυάριθμες παρουσιάσεις, ανακοινώσεις και στρογγυλή τράπεζα στον τομέα του. Μερικές βδομάδες νωρίτερα, είχε παρουσιάσει τα αποτελέσματά του στο πανευρωπαϊκό συνέδριο στο Αμστερνταμ, Ολλανδία.

Τα ελάχιστα επεμβατικά χειρουργεία γλαυκώματος έχουν αλλάξει εντελώς την προσέγγιση της νόσου στις μέρες μας και ο συμπατριώτης μας έχει εκπαιδεύσει αρκετούς συναδέλφους στις καινούργιες τεχνικές.

Ο Δρ Γεωργόπουλος ειδικεύθηκε στην οφθαλμολογία στη μεγάλη Βρετανία και εξειδικεύθηκε στη Χειρουργική γλαυκώματος και καταρράκτη, ενώ αρίστευσε στο μεταπτυχιακό του στη Διαθλαστική Χειρουργική.

Από το 2018 είναι διευθυντής στα τμήματα Γλαυκώματος και καταρράκτη στα νοσοκομεία του Surrey andSussex, UK ενώ χειρουργεί και σε άλλες κλινικές του Λονδίνου. Εδώ και ένα μήνα έχει επιστρέψει με την οικογένεια του στην Ελλάδα όπου προσφέρει την εμπειρία του σε κλινικές της Αθήνας και της Ρόδου και μεταβαίνει στο Λονδίνο κατά τακτά χρονικά διαστήματα.