Ο συντοπίτη μας εικαστικός δημιουργός Μηνάς Κόνσολας εκθέτει έργα του στη Βαλτιμόρη

Ο συντοπίτη μας εικαστικός δημιουργός Μηνάς Κόνσολας εκθέτει έργα του στη Βαλτιμόρη

Στην γκαλερί Manor Mill της Βαλτιμόρης εκθέτει έργα του ο πολύ γνωστός Καρπάθιος εικαστικός δημιουργός Μηνάς Κόνσολας. Η έκθεση έχει τίτλο A Place Under the Moon και διαρκεί από 2 Οκτωβρίου έως 14 Νοεμβρίου 2021. Οι ώρες της γκαλερί είναι Πέμπτη – Κυριακή 11 π.μ. – 7:00 μ.μ.

Στη σειρά του έργων A Place Under the Moon (Ένα μέρος κάτω από το φεγγάρι), ο Μηνάς Κονσόλας θυμάται και στέκεται σε τοποθεσίες που έχει επισκεφτεί κατά τη διάρκεια της ζωής του και στα ταξίδια του. Τον οδηγεί η οπτική της ενσυναίσθησης και της αγάπης. Κάθε εικόνα – ένας συνδυασμός χαρτιού κολάζ και παστέλ σε καμβά – δείχνει ένα ζωντανό εξωτερικό περιβάλλον όπου κυριαρχεί η φύση, ενώ η μοναξιά και η ησυχία υπονοούνται μέσα από την ηρεμία και την αρμονία των ποιητικών εικόνων. Αν και είναι ένας κόσμος που κατοικείται από ανθρώπους, η παρουσία τους υπονοείται μόνο από δομές ή μονοπάτια που έχουν αφήσει πίσω τους.

Το Manor Mill είναι ένα πρόσφατα ανακαινισμένο ιστορικό κτήριο που βρίσκεται στο Monkton. Χτισμένο στα μέσα του 1800, αυτό το ακίνητο βρίσκεται στο εθνικό μητρώο ιστορικών ορόσημων και βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο Monkton. Ο Μύλος στεγάζει τρεις γκαλερί  καθώς και  έναν χώρο που λειτουργεί ως εργαστήριο.

Ο Μηνάς Κόνσολας έχει καταγωγή από τη Κάρπαθο, ζει στη Βαλτιμόρη από το 1976. Αποφοίτησε απότο Maryland Institute, College of Art. Είναι πρώην ιδιοκτήτης της Min Gallerys Gallery, μιας γκαλερί, γνωστότερη ως ένας από τους εναλλακτικούς χώρους τέχνης της Βαλτιμόρης. Εκεί ήταν σημείο συγκέντρωσης καλλιτεχνών, συγγραφέων και ερμηνευτών για είκοσι δύο χρόνια. Στη συνέχεια πούλησε την επιχείρησή του και τώρα εργάζεται στο στούντιο του, στο Charles Village.

Ο Κόνσολας συμμετέχει με δύο δημόσια έργα τοιχογραφίας στην πόλη της Βαλτιμόρης, στο Greektown και στην αγορά των αγροτών. Το έργο του έχει εμφανιστεί σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά, συμπεριλαμβανομένων των Little Patuxent Review και το Passager. Τα πρωτότυπα έργα του, ακόμη και οι αναπαραγωγές αυτών, έχουν μεγάλη αναγνώριση και απήχηση στο κοινό, όχι μόνο σε τοπικό, αλλά σε εθνικό επίπεδο και σε όλο τον κόσμο.

Ο Καρπάθιος δημιουργός είναι γνωστός για τη χρήση ποικίλων καλλιτεχνικών στυλ και τεχνικών, γεγονός που επιτρέπει στο έργο του να εξελίσσεται συνεχώς. Χρησιμοποιεί το μαεστρία το φως έτσι ώστε να αλληλεπιδρά με το χρώμα και τη μορφή.