Μήνυμα Δημάρχου Καρπάθου Ιωάννη Θ. Νισύριου με αφορμή την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς

Μήνυμα Δημάρχου Καρπάθου Ιωάννη Θ. Νισύριου με αφορμή την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς

 

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές, Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά με νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για όλους.
Η νέα χρονιά ξεκινάει με μια μεγάλη πρόκληση για όλους. Η σχολική χρονιά να κυλήσει ομαλά, χωρίς να έχουμε και πάλι το πρόβλημα του κλεισίματος των σχολείων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η τηλεκπαίδευση, όσο πολύτιμη κι αν στάθηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, δεν μπορεί ποτέ να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση. Η κατάσταση αυτή που ζήσαμε δημιούργησε προβλήματα και μορφωτικά κενά και το γνωρίζουμε αυτό όλοι.

Γι’ αυτό σας καλώ να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, να προστατεύσουμε την υγεία μας, τη δική μας και των γύρω μας. Εμβολιαζόμαστε, ελεγχόμαστε τακτικά, φοράμε τις μάσκες μας, τηρούμε τα μέτρα, μένουμε ασφαλείς και μαθαίνουμε ασφαλώς, μέσα στις τάξεις. Αυτό πρέπει να μας ενώνει όλους.

Καλώ επίσης όλους τους μαθητές σε μια συστηματική και επίπονη προσπάθεια για να λάβουν όλα τα εφόδια στις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, που θα τους επιτρέψει να μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του μέλλοντος. Όλοι εμείς θα είμαστε στο πλάι σας ώστε να προχωράει η εκπαιδευτική διαδικασία, να δημιουργούνται σύγχρονες υποδομές και αναλυτικά προγράμματα που να αντιστοιχούν στην εποχή της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης και της Κλιματικής Κρίσης.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους, με υγεία, πρόοδο, ελπίδα, αισιοδοξία και όνειρα!

Κάρπαθος 13 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Δήμαρχος Καρπάθου Ιωάννης Θεμ. Νισύριος