Εκδηλώσεις που αμφισβητούν τη λέξη Επανάσταση δε χωρούν στην Κάρπαθο 

Εκδηλώσεις που αμφισβητούν τη λέξη Επανάσταση δε χωρούν στην Κάρπαθο 

Δεν υπάρχει μελετητής της σύγχρονης ιστορίας της Καρπάθου που να μην αναγνωρίζει το μεγαλείο του Ξεσηκωμού! Της Επανάστασης στις 5 του Οκτώβρη 1944, που οδήγησε στην απελευθέρωση της Καρπάθου. Σύντομα ετοιμαζόματε να εορτάσουμε την 77η Επέτειο από αυτό το Θαύμα. Διότι μόνο με τη λέξη Θαύμα μπορείς να χαρακτηρίσεις τον αγώνα των προγόνων μας.

Ξυπόλητοι, πεινασμένοι, ουσιαστικά δίχως οπλισμό, οι περισσότεροι αμάθητοι από πόλεμο, βγήκαν μπροστά και απαίτησαν να υψωθεί η Γαλανόλευκη! Σήμερα το νησί καλείται να γιορτάσει ενωτικά την Επανάσταση, δεν εννοείται καμιά αμφιβολία, καμιά αμφισβήτιση, απέναντι στα ιστορικά γεγονότα όπως έχουν επίσημα καταγραφεί από τους ιστορικούς συγγραφείς της Καρπάθου. Ο Μανώλης Κασσώτης, ο Ντίνος Μελάς, ο Κωνσταντίνος Παζαρτζής, ο Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης,  ο Θεοχάρης Εμμ. Χαροκόπος ακόμη και ο Μιχαήλ Μιχαηλίδης Νουάρος, κι άλλοι πολλοί που ας μας συγχωρέσουν γιατί δεν προσθέσαμε το όνομα τους, έχουν γράψει αμέτρητες σελίδες, ύμνους για την Επανάσταση της Καρπάθου.

Έφτασε πια η ώρα, όλο το νησί μαζί, με σημείο αναφοράς την 5η του Οκτώβρη και τον Ανδριάντα που στέκει ολοζώντανος στις Μενετές, να μνημονεύσουμε και να τιμήσουμε όλους τους ήρωες της Καρπάθου. Ανθρώπους καθημερινούς, αγωνιστές φαμελίτες, με πόθο και φωτιά για την πατρίδα στα στήθια, έδωσαν ό,τι μπορούσαν, ό,τι είχαν, για να δουν το νησί Ελληνικό!

Γιορτές ή όποιες άλλες εκδηλώσεις αυτών των ημερών, αμφισβητούν τη λέξη Επανάσταση, αμφιβάλλουν για τον ξεσηκωμό, δε χωρούν στην Κάρπαθο. 

Ας γίνει το 2021 η πρώτη χρονιά που θα τιμηθεί ενωτικά και συνολικά η 5η Οκτωβρίου! Με την ελπίδα ότι φέτος δεν θα ζήσουμε αρνητές της ιστορίας μας.

Μανώλης Δημελλάς Καρπαθιακά Νέα