Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου για την ημέρα Τουρισμού

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου για την ημέρα Τουρισμού
“Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού σήμερα.
Σταθήκαμε όρθιοι στην πιο δύσκολη τουριστική περίοδο της ιστορίας.
Της παγκόσμιας ιστορίας και όχι μόνο της δικής μας.
Στο πιο δύσκολο καλοκαίρι στην ιστορία του τουρισμού, αποφασίσαμε, για πολλοστή φορά, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας αλλά για πρώτη φορά το πετύχαμε.
Έτσι γεννήθηκε η Πρωτοβουλία των Φορέων για το Ν. Αιγαίο. Όλοι μαζί, ενωμένοι, δώσαμε πολλές μάχες ισορροπώντας καθημερινά σε τεντωμένο σχοινί.
Με αυστηρά πρωτόκολλα, με ελέγχους, με μέτρα προστασίας καταφέραμε να κρατήσουμε τους προορισμούς των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στις πρώτες θέσεις προτίμησης των τουριστικών αγορών.
Με δικό μας σχέδιο, με ενίσχυση των δομών υγείας, με συμφωνίες με αεροπορικές εταιρείες και τουριστικούς οργανισμούς, με δωρεάν εκπαίδευση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων και επαγγελματιών στα υγειονομικά πρωτόκολλα, με την πιο σύγχρονη ψηφιακή διαφήμιση στην ιστορία μας. Ναι, με δικό μας σχέδιο. Με επαγγελματισμό και χρηματοδότηση απο αποκλειστικά δικούς μας πόρους.
Ολοι μαζί ενωμένοι κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των ξένων τουριστών και βάλαμε σπουδαία παρακαταθήκη για τις επόμενες χρονιές.
Εχει σημασία να μην ξεχάσουμε οτι τον Ιούνιο ακόμα, δεν ξέραμε αν θα λειτουργήσουν οι αεροπορικές εταιρείες και αν θα ανοίξουν τα σύνορα και ποιών χωρών.
Λοιπόν, σε αυτό το περιβάλλον σταθήκαμε όρθιοι και στείλαμε σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της ωριμότητας, του επαγγελματισμού, της σοβαρότητας, της υπευθυνότητας.
Ναι, κερδίσαμε εμπιστοσύνη.
Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους τους νησιώτες. Και συνεχίζουμε”
Γιώργος Χατζημάρκος