Μιχάλης Ρεΐσης: "Τρεις βδομάδες για τη σεζόν. Δώστε λύση σ' αυτά τα προβλήματα"

Μιχάλης Ρεΐσης: "Τρεις βδομάδες για τη σεζόν. Δώστε λύση σ' αυτά τα προβλήματα"

” Σε λιγότερο από 3 εβδομάδες ξεκινάει η Τουριστική σεζόν ας δούμε λοιπόν που βρισκόμαστε “. Με αυτή την πρόταση ξεκίνησε την τοποθέτηση του  για την κατάσταση στην Κάρπαθο, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 28.3.2022,  ο δημοτικός σύμβουλος και επαγγελματίας στο τουρισμό κ. Μιχάλης Ρεΐσης, ο οποίος παρουσίασε μια σειρά θεμάτων που χρειάζονται άμεσα, εδώ και τώρα, λύσεις.

Ο κ. Ρεΐσης ξεκίνησε την τοποθέτηση του με την  ανάγκη ο Δήμος να ρυθμίσει και μάλιστα άμεσα, το κυκλοφοριακό στην πόλη. Ειδικότερα στο λιμάνι με τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα κι αφού η αστυνόμευση παρουσιάζει ελλείψεις, ο κ. Ρεΐσης πρότεινε  να τοποθετηθούν μεταλλικά κάγκελα ώστε να αποτρέπουν την παράνομη στάθμευση . Επίσης επισήμανε ότι οι διαγραμμίσεις στους δρόμους χρειάζεται να γίνονται από ειδικό υλικό ώστε να μην ξεθωριάζει έπειτα από λίγο καιρό .

Ακόμη αναφέρθηκε στην προσοχή που πρέπει να δώσει ο Δήμος στα πάρκινγκ, τα οποία είναι αναγκαίο να στρωθούν άμεσα με τσιμέντο και να τοποθετηθεί φωτισμός. Εκτός από τις ταμπέλες πάρκινγκ για τις εισόδους, οι τοποθεσίες θα πρέπει να καταχωρηθούν και στους χάρτες google , ώστε ο επισκέπτης να γνωρίζει από το κινητό του σε ποιο σημείο της πόλης, βρίσκονται τα δημόσια πάρκινγκ .

Επίσης ζήτησε, εκτός από τα Πηγάδια, να βρεθούν νέοι δημοτικοί χώροι στάθμευσης στα τουριστικά θέρετρα όπως, την Αμοωπή , τον Λευκό , τα Άπελλα και την Κυρά Παναγία. Επίσης στα χωριά, όπως στην Όλυμπο, στο Μεσοχώρι και το Όθος.

Όσον αφορά το συγκοινωνιακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης, παρακάλεσε τον Δήμαρχο να σταματήσει να δίνει σύμφωνη γνώμη για νέες άδειες λειτουργίας ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών μέσα στο κέντρο των Πηγαδίων.

Αναφέρθηκε στην άθλια, όπως είπε, κατάσταση του αεροδρομίου, το οποίο δεν παρέχει πρόσβαση στο διαδύκτιο ώστε να μπορούν οι επιβάτες να μπουν και να ρυθμίσουν τις δουλειές τους κατά την αφίξη και την αναχώρηση. Επισήμανε την “άθλια” κατάσταση των αποχωρητηρίων , που δεν λειτουργούν τα καζανάκια και πολλές φορές δεν υπάρχει ούτε χαρτί υγείας! Ακόμη εξέφρασε την ανάγκη αλλαγής ωραρίου των πτήσεων με απαίτηση οι αφίξεις στην Κάρπαθο να είναι βραδινές και οι αναχωρήσεις πρωινές. Έτσι θα μπορεί και ένας επισκέπτης να έχει ανταπόκριση στις χώρες του εξωτερικού κατά την άφιξη και την αναχώρηση, χωρίς να χρειάζεται διαμονή στην Αθήνα. Όπως και εμείς, όπως χαρακτηριστικά είπε, θα μπορούμε να ταξιδεύουμε σε ωράρια ανθρώπινα από και προς την πρωτεύουσα .

Τέλος ο κ. Ρεΐσης θεωρεί επιτακτική ανάγκη το διορισμό νέου διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου και την πρόσκληση και εγκατάσταση στο νησί κλιμακίου ΕΚΑΒ , όπως και την ολοκλήρωση των επιδομάτων των ιατρών του Νοσοκομείου, καθώς υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον να μην θέλουν οι γιατροί να έρθουν στο νησί μας και να προτιμήσουν άλλα νησιά που δίνουν τα επιδόματα σίτισης και διαμονής που δικαιούνται.

Όσο αφορά τις αφίξεις, ο κ. Ρείσης αναφέρει στα Καρπαθιακά Νέα οτι είναι αισιόδοξος, απο την άλλη το νησί θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες των επισκεπτών;

 “Η Κάρπαθος είναι πολλά υποσχόμενος προορισμός , στο χέρι μας είναι να το εκμεταλλευτούμε να ανεβάσουμε τον πήχη και να ανταγωνιστούμε ισάξια μεγάλους προορισμούς της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου!”