Μ. Βασιλαράκης - Γ. Δήμαρχος. Αυτοί θα είναι οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Καρπάθου από τις δυο παρατάξεις της Αντιπολίτευσης!

Μ. Βασιλαράκης - Γ. Δήμαρχος. Αυτοί θα είναι οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Καρπάθου από τις δυο παρατάξεις της Αντιπολίτευσης!

 

Κλείδωσε η συνεργασία! Ο Δήμος Καρπάθου βγαίνει από την κρίση. Απόψε το βράδυ, 22 Σεπτεμβρίου 2021, ολοκληρώθηκαν μετά από πολλές διαβουλεύσεις οι διεργασίες στις δυο παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Εξέλεξαν τους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι προτείνονται για να αναλάβουν θέσεις Αντιδημάρχων στον Δήμο Καρπάθου.

Από την πλευρά της ΑΠΕΚ, του κ. Χ. Κατσάνη, ομόφωνα ψηφίστηκε ο κ. Μανώλης Βασιλαράκης, ενώ από την παράταξη του κ. Μ. Τσαμπουνιεράκη, κατά πλειοψηφία, ορίστηκε ο κ. Γεώργιος Δήμαρχος, ο οποίος μάλιστα είναι και ο δημοτικός σύμβουλος με την πιο μεγάλη θητεία στον δήμο Καρπάθου. Επίσης το πιθανότερο είναι ότι στο νέο σχήμα  θα δούμε Αντιδήμαρχο Β. Καρπάθου και τον κ. Νίκο Νταή ο οποίος είναι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβολους και εκλεγμένος με την παράταξη της πλειοψηφίας.

Ας κρατήσουμε ότι μέχρι και σήμερα το πρωί υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να οδηγηθούμε σε ανεξαρτητοποιήσεις κάτι που θα δημιουργούσε ρήξεις και διαφωνίες στους κόλπους των δυο παρατάξεων και κατ΄επέκταση στο δημοτικό συμβούλιο.

Αν και όπως μαθαίνουμε δεν υπάρχει σαφές μνημόνιο συνεργασίας ωστόσο τα ποσοστά και οι συσχετισμοί μέσα στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου δεν αφήνουν περιθώρια σε καμιά παράταξη, ούτε και σε αυτή του δημάρχου κ. Νισύριου, να αποφασίζει από μόνη της για το μέλλον της Καρπάθου. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι από αύριο, νωρίς το πρωί, θα έχουμε τα πρώτα «δείγματα γραφής»  της συγκυβέρνησης στον Δήμο της Καρπάθου!

Μανώλης Δημελλάς Καρπαθιακά Νέα