Στο Μέγαρο της Ευαγγελίστριας το βιβλίο του Μ. Σοφίλλα "Τραγούδια και σκοποί από τα χωριά της Καρπάθου".

Στο Μέγαρο της Ευαγγελίστριας το βιβλίο του Μ. Σοφίλλα "Τραγούδια και σκοποί από τα χωριά της Καρπάθου".

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 7μ.μ., στο Μέγαρο Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου, θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Εκδήλωση, όπου θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του συμπατριώτη μας κ. Μανώλη Σοφίλλα, με τίτλο: “Τραγούδια και σκοποί από τα χωριά της Καρπάθου”.

Σε αυτό καταγράφονται όλοι οι σκοποί, τραγούδια και χοροί που ακούγονται στην Κάρπαθο και μπόρεσε όλα αυτά τα χρόνια να μάθει από μερακλήδες τόσο στην γενέτειρά του, την Όλυμπο όσο και στα υπόλοιπα χωριά της Καρπάθου.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:

– Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αμβρόσιος Μαναρουλάς, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου και υποψήφιος Διδάκτωρ Θεολογίας του ΑΠΘ,

– Αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος Μιχαήλ Φράγκος , πτυχ. Βυζαντινής μουσικής, Μαθηματικός και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μενετών Καρπάθου,

-κ. Ιωάννης Χαλκιάς Ερευνητής Λαογράφος, προπονητής Α΄ Εθνικής κατηγορίας στο άθλημα του Σκακιού, τελειόφοιτος του τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου Κρήτης.

Στο τέλος θα ομιλήσει ο συγγραφέας και ερευνητής κ. Μανώλης Σοφιλλας. Το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στην εκδήλωση αυτή σε όλους τους οργανοπαίκτες που θα παραστούν.

΄΄Η Εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου.΄΄