Η Παραδοσιακή Κοινωνία της Καρπάθου σε Μετάβαση 1900-2004, Νικόλαος Κ. Παραγυιός

Η Παραδοσιακή Κοινωνία της Καρπάθου σε Μετάβαση 1900-2004, Νικόλαος Κ. Παραγυιός

 

«Μια κατάθεση ψυχής με πολύ κόπο και μεράκι για την Κάρπαθο!

Κάρπαθος όμορφο νησί πόρτα της Μεσογείου

Μια πέτρα σου δε βιουμε το κόσμο να μας βίου

(Καπετάν Κώστας Λιορεϊσης)

Η πορεία της Καρπάθου από τα ξυπόλητα και φτωχά χρόνια στην εποχή των λαμπρών επιστημόνων και της ευημερίας. Από την εποχή των χτίσταδων, που με τα τσούρμα τους έχτισαν κυριολεκτικά τον κόσμο  (Σμύρνη Μαρόκο Αιθιοπία Περσία/Ιράν Κίνα) μέχρι τις μέρες που οι Καρπάθιοι μεγαλουργούν επιχειρηματικά. Από την εποχή της απλότητας και της πατροπαράδοτης φιλοξενίας στην εποχή της επιφυλακτικότητας και της αλλοτρίωσης.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους όσοι με στήριξαν όλους όσοι με ενέπνευσαν. Τον τόπο μας ΤΗΝ ΚΆΡΠΑΘΟ.

Την Παναγία τους δασκάλους μου ( δάσκαλε Γιάννη Παραγυιέ) αείμνηστοι παπάδες του χωριού μου πάτερ Ιωάννη Ανδρεάδη παπά Μανώλη Παραγυιέ. Τους καθηγητές μου αείμνηστος επιβλέπων καθηγητής μου Νεοκλή Σαρρής… κύριε διοικητα στο ΚΕΕΔ (κέντρο εκπαιδεύσεως ειδικών δυνάμεων). Καθηγητές μου, Κωνσταντίνε Κολιόπουλε, Μήνα Αλεξιάδη.

Τα παιδιά που παίξαμε ποδόσφαιρο στην Σκοπή πριν ακόμα μιλήσουμε την παρέα που περπατώ μαζί της τα βουνά της Καρπάθου και τον βυθό της τα γεροντάκια στα καζάνια της Παναγίας, που πάλευαν μερόνυχτα να φιλοξενήσουν την Κάρπαθο όλη τους μερακλήδες που άκουσα να παίζουν να τραγουδούν και να χορεύουν τους φίλους μου στον Ομιλο Καρπαθίων Νέων ΟΚΝ που τα φοιτητικά μας χρόνια μέρες και νύχτες ατελείωτες χορεύαμε και τραγουδούσαμε εκπροσωπώντας την ΚΆΡΠΑΘΟ ΟΛΟΥΣ ΌΣΟΥΣ ΔΈΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΈΣΟΥΝ ΤΑ ΒΙΏΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΈΡΕΥΝΑ!

Την μάνα τον πατέρα τον αδερφό τα ξαδέρφια που με ανέχτηκαν και με στήριξαν.

Στηρίξτε τον εκδοτικό οίκο ο οποίος βοηθά στην ανάδειξη νέων συγγραφέων και ΤΙΜΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

Όσοι σύλλογοι Καρπαθίων επιθυμούν να εμπορευτούν το βιβλίο μου μπορούν να το κάνουν. Θα έρθουν σε επαφή με τον εκδοτικό οίκο θα το αγοράσουν σε τιμή κόστους διανέμοντας το όπως επιθυμούν. Μόνο με μία ρήτρα τυχόν έσοδα θα ηθελα να καταλήξουν εμφανώς σε κοινωφελείς σκοπούς υπέρ της Καρπάθου.

Νικόλαος Παραγυιός

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ και online

online https://24grammata.com/product/0981/
Μπορείτε, ακόμα, να τα παραγγείλετε και τηλεφωνικά 210 612 70 74,
αντικαταβολή, κούριερ, παράδοση την επόμενη εργάσιμη
ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Ο Νικόλαος Κ Παραγυιός γεννήθηκε στις 10/10/1976 στην Αθήνα, μέλος τετραμελούς οικογένειας.
Τα παιδικά του χρόνια και μέχρι το πέρας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έζησε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Mεσοχώρι της Καρπάθου. Μετακόμισε στον Πειραιά όπου ολοκλήρωσε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Ά Λύκειο Νίκαιας.

Το 2000 αποφοίτησε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με βαθμό λίαν καλώς. Το 2001 υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, στην πρώτη μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών ως Λοχίας Αλεξιπτωτιστής.
Το 2008 εντάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα και Υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρπάθου. Είναι κάτοχος πτυχίου Δυτών Δημόσιας Ασφάλειας (Αμερικάνικης Ομοσπονδίας) και Εκπαιδευτής Αυτοδυτών.