Νικόλας Χρυσοχόος στο πρωινό του MegaTV: "Από την στιγμή που θα δοθεί σήμα σε δέκα λεπτά είμαστε έτοιμοι κι είμαστε στην πρώτη γραμμή"

Νικόλας Χρυσοχόος στο πρωινό του MegaTV: "Από την στιγμή που θα δοθεί σήμα σε δέκα λεπτά είμαστε έτοιμοι κι είμαστε στην πρώτη γραμμή"

Ο Νικόλας Χρυσοχόος, εκπρόσωπος Εφέδρων Αξιωματικών Δωδεκανήσων στην Κάρπαθο σχολίασε σήμερα το πρωί, 8 Οκτωβρίου 2022, στο πρώιμο ενημερωτικό πρόγραμμα του MegaTV το πως βλέπουν οι εθνοφύλακες της Καρπάθου τις απειλές του Ερντογάν:

“Όχι δεν μας ανησυχεί, είμαστε ψύχραιμοι, είμαστε ήρεμοι, άλλωστε έχουμε συνηθίσει, έχουμε συνηθίσει σε κάτι τέτοια. Έχουμε επιστρατευτεί αρκετές φορές και παραμένουμε σαν ενθοφυλακή και σαν έφεδροι αξιωματικοί αν αναμονή κι από τη στιγμή που θα δοθεί κάποιο σήμα μέσα σε 10 λεπτά, φοράμε τις φόρμες παραλλαγής παίρνουμε τα όπλα και τα πυρομαχικά και είμαστε στην πρώτη γραμμή και έχουμε χιλιάδες όπλα σε θάλασσα και αέρα.

Είμαστε εξοικιωμένοι με τη στάση τους. Έχουμε επιστρετευτεί 3 φορές, μια 74 μια τότε που βγήκε το ΧΟΡΑ και μια με τα Ίμια, το 1996. Σαν Εθνοφύλακες είμαστε ανα πάσα στιγμή έτοιμοι να τρέξουμε στην πρώτη γραμμή. Στην Κάρπαθο είμαστε πάρα πολλοί και δεν είμαστε μόνο στην Κάρπαθο, είμαστε σε όλα τα νησιά. Αυτή τη στιγμή είναι ο πατέρας μου, εγώ και τρεις γιοί μου!

Είμαστε προετοιμασμένοι, είτε έρθει νύχτα ή μέρα.

Μάλιστα ο κ. Χρυσοχόος αφιέρωσε ένα τραγούδι στον κ. Ερντογάν και δεν άφησε καμιά απολύτως αμφιβολία για τη στάση των Εθνοφυλάκων!

«Θα κάνω μάνες δίχως γιούς, γυναίκες δίχως άντρες…» αυτό το τραγούδι το αφιερώνω στον κ. Ερντογάν. Εμείς οι νησιώτες, κι όλοι οι άλλοι Έλληνες, δεν παραχωρούμε τίποτα. Όχι μόνο τα νησιά μα ούτε τους γλάρους που πετούν στο Αιγαίο μας!”

Ως προς την την κινητικότητα του τελευταίου καιρού ο εκπρόσωπος Εφέδρων Αξιωματικών Δωδεκανήσων σχολίασε ότι είναι εξοικειωμένοι με την κατάσταση και είναι πάντα σε ετοιμότητα.

https://www.megatv.com/etvshows/758098/mega-savvatokyriako-08-10-22/

 

8.10.2022

Καρπαθιακά Νέα