Με την ελληνική σημαία στα χέρια ο Έλληνας πρωταθλητής Νίκος Καμαράτος, μέλος της Εθνικής ομάδας μεταμοσχεύμενων συμμετέχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Μεταμοσχευμένων στο Περθ της Αυστραλίας 15 με 21 Απριλίου 2023 (https://worldtransplantgames.org).
Τους αγώνες διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αγώνων Μεταμοσχεύσεων (WTGF), από 15 έως 21 Απριλίου, με τη συμμετοχή 3.000 αθλητών και αθλητριών από 45 χώρες από όλο τον κόσμο, ενώ η διοργάνωση είναι ανοιχτή σε όσους έχουν λάβει μοσχεύματα καρδιάς, πνεύμονα, ήπατος, νεφρού, παγκρέατος, βλαστοκυττάρων και μυελού των οστών.
Σημειώνεται πως οι αγώνες διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 1978, στο Πόρτσμουθ της Αγγλίας και έκτοτε έχουν εξελιχθεί στη μεγαλύτερη ενιαία εκδήλωση για δωρεές και μεταμοσχεύσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ διεξάγονται κάθε δύο χρόνια με στόχο την προώθηση της δωρεάς οργάνων, αλλά και την προώθηση του μηνύματος για την ενθάρρυνση των ληπτών μοσχευμάτων να αθληθούν και να ζήσουν ενεργή και υγιή ζωή.
Για τον Καρπάθιο πρωταθλητή διαβάστε και εδώ: https://www.karpathiakanea.gr/nikos-kamaratos-karpathios-protathlitis-bowling/
19.4.2023
Με στοιχεία από το larissapress.gr
Καρπαθιακα Νέα