Το Νηπιαγωγείο Απερίου έγινε για λίγο ένα μικρό Νοσοκομείο! Το πρόγραμμα "Teddy Bear Hospital" από τη Δρ Νισύριου και τον διασώστη Μερκούρη Κυπραίο

Το Νηπιαγωγείο Απερίου έγινε για λίγο ένα μικρό Νοσοκομείο! Το  πρόγραμμα "Teddy Bear Hospital" από τη Δρ Νισύριου και τον διασώστη Μερκούρη Κυπραίο

Μια εξαιρετική δράση από τη Δρ Σοφία Νισύριου στο νηπιαγωγείο Απερίου Καρπάθου

Χθες στο Νηπιαγωγείο Απερίου έγινε για λίγο ένα μικρό Νοσοκομείο!

Οι μικροί μαθητές είχαν την τύχη να γίνουν για λίγη ώρα κι εκείνοι γιατροί και να θεραπεύσουν το άρρωστο αγαπημένο τους αρκουδάκι.

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Teddy Bear Hospital” το οποίο στοχεύει στο να προσφέρει στα παιδιά θετικές εμπειρίες υγειονομικής περίθαλψης και να προάγει την υγεία, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, με ένα διαδραστικό και διασκεδαστικο τρόπο, να μάθουν για τον ανθρώπινο σκελετό κ το ανθρώπινο σώμα γενικότερα, για τη χρησιμότητα των εμβολίων, να εξοικειωθουν με την ιατρική μπλούζα και την χρήση κάποιου βασικού Ιατρικού εξοπλισμού όπως στηθοσκοπιο και ωτοσκοπιο, να εκπαιδευτουν στην κλινικη εξεταση, να μάθουν τις πρώτες βοήθειες σε ένα τραύμα, την αντιμετώπιση ορθοπεδικων περιστατικών με την εφαρμογή γυψου και ελαστικού επιδεσμου όπως και να δουν ορισμένες ακτινογραφιες και να μάθουν να τις αναγνωρίζουν.

Τα παιδιά φάνηκε να ενθουσιαστηκαν και να το διασκέδασαν!!! Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διασωστη του ΕΚΑΒ κο. Merkouris Kipreos για την συμμετοχή και βοήθεια του!

Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Και Νηπιαγωγείου Απερίου

23.3.2023

Καρπαθιακά Νέα