Ποιον καλεσμένο περιμένουν το Δεκαπενταύγουστο στην Κάρπαθο;

Ποιον καλεσμένο περιμένουν το Δεκαπενταύγουστο στην Κάρπαθο;

 

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Η μεταφορά του Κέντρου Υγείας Καρπάθου στο κτήριο του Γενικού Νοσοκομείο προχωρά κανονικά και σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο! Απομένει να δούμε πως θα ξεπεραστεί το θέμα του οδικού κόμβου, στο δρόμο έξω από το Νοσοκομείο, αφού  αυτό το έργο ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.

Η τοπική κοινωνία αναρωτιέται για τις διαδικασίες και δείχνει να μην έχει ουσιαστική ενημέρωση για τις εξελίξεις.

Ακούγονται διάφορες λύσεις, όπως το να υπάρχει σε 24ωρη βάση, έξω από το Νοσοκομείο, δηλαδή τροχονόμος ώστε να ρυθμίζει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των πεζών. Ακόμη όμως κι αυτή η προοπτική δεν απαντά στα ερωτήματα των κατοίκων:

«Πρόκειται για Νοσοκομείο ή μιλάμε για Κέντρο Υγείας σε ένα μεγάλο κτήριο;» Κάποιοι μάλιστα από τους κατοίκους σκέφτονται σοβαρά να φτάσουν το θέμα στον εισαγγελέα της Ρόδου.

Από την άλλη υπάρχουν και εκείνοι που έχουν προσληφθεί και επιτέλους περιμένουν να εργαστούν.

Ο σημερινός διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Γρηγ. Ρουμάνης, θα βρεθεί την ερχόμενη βδομάδα στο νησί και θα εξετάσει την κατάσταση.

Επίσης την Δευτέρα. 3 Αυγούστου, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη θέση του διοικητή. Άραγε να περιμένουμε ονόματα-εκπλήξεις;

Η εποχή για το νησί είναι εξαιρετικά δύσκολη, η Κάρπαθος, όπως και όλοι οι τουριστικοί προορισμοί, είναι χτυπημένη από την πανδημία. Ωστόσο η  εντονότατη αυγουστιάτικη κινητικότητα στο θέμα του Νοσοκομείου γεννά διάφορους λογισμούς κι η σκέψη “πέφτει” πάνω σ΄έναν προβληματισμό:

Ποιος είναι ο καλεσμένος που περιμένει η Κάρπαθος τις επόμενες ημέρες και υπάρχει τέτοια αγωνία για να “ανοίξει” το Νοσοκομείο;

φωτογραφία Μανώλης (Βύζαντας) Κοντονικόλας