Ομοσπονδία Οικοδόμων: Οδύνη και θλίψη για τον τραγικό θάνατο 10δων ανθρακωρύχων στην ΒΔ Τουρκία

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Οδύνη και θλίψη για τον τραγικό θάνατο 10δων ανθρακωρύχων στην ΒΔ Τουρκία

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων εκφράζει την οδύνη της για τον τραγικό θάνατο 10δων ανθρακωρύχων στην βορειοδυτική Τουρκία, και τον εγκλωβισμό πολλών ακόμα που η τύχη τους είναι άγνωστη. Το κυνήγι του κέρδους είναι η κύρια αιτία αυτών των καταστροφών και στην Τουρκία και στην Ελλάδα, και παντού στον κόσμο.

Η κοινή μοίρα όλων των προλετάριων που σε καιρούς Ειρήνης δίνουν το αίμα τους για τα κέρδη των μονοπωλίων και σε περίοδο πολέμων γίνονται κρέας στα κανόνια τους για το μοίρασμά των αγορών, του φυσικού πλούτου, κλπ. με σκοπό και πάλι τα κέρδη των μονοπωλίων, έχουμε υποχρέωση να την αλλάξουμε.

Η οργή των εργατών από τέτοιες καταστροφές πρέπει να γίνει δύναμη οργάνωσης και αλληλεγγύης. Να βάλουμε πάνω από όλα την υπεράσπιση της ζωής μας, απαιτώντας μέτρα υγείας και ασφάλειας, ωράρια που να μην μας εξαντλούν και μισθούς που να μην μας υποχρεώνουν να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για να τα βγάλουμε πέρα.

Είμαστε στο πλευρό των αδελφών μας Τούρκων εργατών εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες τους, απαιτούμε από την Τουρκική κυβέρνηση να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους της καταστροφής.

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                                                                                   Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Τασιούλας                                                                                             Βάλσαμος Συρίγος

18.10.2022

Καρπαθιακά Νέα