Οι οδοντίατροι της Καρπάθου τίμησαν τον προστάτη Άγιο τους

Οι οδοντίατροι της Καρπάθου τίμησαν τον προστάτη Άγιο τους

Με πρωτοβουλία του οδοντιάτρου του Νοσοκομείου Καρπάθου κ Σταύρου Κλωνή οι οδοντίατροι Καρπάθου τιμήσαν χθες Κυριακή, 11 Απριλίου, τον προστάτη τους Άγιο Αντίπα. Στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων τελέστηκε αρτοκλασία. Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους και έξι οδοντίατροι. Ο κ. Σταύρος Κλωνής, ο  κ. Δημήτρης Σπανός, ο κ. Αντρέας Μακρής, η κα Πιπίτσα Κ. Κωνσταντινίδου, η κα Ρίτα Νισσύριου και ο κ. Αλέκος Σταματιάδης.

Ο Άγιος Αντίπας ξεχώρισε από πολύ μικρή ηλικία για το ταλέντο του στα γράμματα.Γεννημένος στην Πέργαμο της Μικρά Ασίας κατά τους πρώτους Αποστολικούς χρόνους (1ο αιώνα μ.Χ.)φοίτησε στην Ιατρική Σχολή της Περγάμου και άσκησε το επάγγελμα του γιατρού, και συγκεκριμένα του οδοντιάτρου, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Για αυτό και έχει ανακηρυχθεί επίσημα άγιος προστάτης των οδοντιάτρων.

Γνώρισε από κοντά τους Αποστόλους, από τους οποίους και μυήθηκε στον Χριστιανισμό. Εκείνη την περίοδο κήρυτταν στη Μικρά Ασία οι Απόστολοι Παύλος και Ιωάννης ο Θεολόγος. Ακούγοντας, λοιπόν, τον θείο λόγο τους, αποφάσισε να ασπαστεί τον Χριστό και ένιωσε να αλλάζει ριζικά η ζωή του. Ακόμα και πριν βαπτιστεί Χριστιανός, ο Άγιος Αντίπας ξεχώριζε για την καλοσύνη του και την ευσπλαχνία του. Από τα πρώτα κιόλας χρόνια που εργάστηκε ως οδοντίατρος, έδειξε πως δεν τον ενδιέφερε η υλική ανταμοιβή, αλλά αποκλειστικά και μόνο η θεραπεία των αρρώστων.Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο Απόστολος Ιωάννης αναφέρει το όνομα του αγίου στο έργο του Αποκάλυψη, όπου τον παρουσιάζει ως πιστό ιερέα και μάρτυρα.